Σάββατο 7 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Δολοφονίες αμάχων και ιμπεριαλιστικές λυκοφιλίες

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Στους 36 νεκρούς αμάχους φτάνουν τα θύματα από επιθέσεις των αμερικανο - ΝΑΤΟικών, στην περιοχή της Νανγκαχάρ, στο Αφγανιστάν την Πέμπτη. Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν 12 αμάχους νεκρούς, με τις κατοχικές δυνάμεις να δηλώνουν «άγνοια» του περιστατικού. Οπως αποκαλύφθηκε χτες, οι νεκροί άμαχοι φτάνουν τουλάχιστον τους 36. Οι κατοχικές δυνάμεις αναγνώρισαν το «λάθος», λέγοντας ότι διεξάγουν «έρευνα» για τις αεροπορικές δολοφονικές επιθέσεις. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, οι επιθέσεις ήταν δύο, με τη δεύτερη να σημειώνεται κατά την περισυλλογή των νεκρών από το πρώτο χτύπημα. Η δυσαρέσκεια απέναντι στην κατοχή εντείνεται στο Αφγανιστάν, δεδομένης και της αποκάλυψης της υποκρισίας των ιμπεριαλιστών.

Την ίδια στιγμή, οι κατοχικές δυνάμεις κατέληξαν ότι σχετικά με τις δολοφονίες αμάχων στην επαρχία Κουντούζ, τον περασμένο Σεπτέμβρη από γερμανικά στρατεύματα, με αποτέλεσμα περισσότερους από 142 ανθρώπους, η Γερμανία θα πρέπει να πληρώσει 5.000 δολάρια σε 91 οικογένειες εκλιπόντων αμάχων, δίνοντας τιμή στις ζωές των Αφγανών, προκειμένου να εξαγοράσουν τις απώλειες με χρήμα.

Συνάντηση Ζαρντάρι - Κάμερον

Εν τω μεταξύ, την επίσκεψή του στο Λονδίνο ολοκληρώνει ο Πακιστανός Πρόεδρος, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, δίνοντας για ακόμα μία φορά τα διαπιστευτήριά του στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, ενώ το Πακιστάν πνίγεται στη λάσπη, με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους. Μετά τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, που κατηγόρησε το Ισλαμαμπάντ για «εξαγωγή τρομοκρατίας», ο Α. Ζαρντάρι έδωσε πράσινο φως για επέκταση του πολέμου στο Πακιστάν, ζητώντας αύξηση των κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, παραμονή επ' αόριστον των κατοχικών δυνάμεων και κλιμάκωση του πολέμου, δηλώνοντας ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί σε οτιδήποτε ζητηθεί, προκειμένου να «απαλλαγεί η χώρα του από τους τρομοκράτες» και θέτοντας εαυτόν ανοιχτό σε διαβουλεύσεις με τους Ταλιμπάν.

Ο Πακιστανός Πρόεδρος χτες υπογράμμισε τη συνεργασία Λονδίνου - Ισλαμαμπάντ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν άρρηκτοι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών, που δεν ακυρώνονται ό,τι και να συμβεί. Τους δεσμούς αυτούς επιβεβαίωσε και ο Ντ. Κάμερον, σημειώνοντας ότι το Πακιστάν αποτελεί κλειδί για την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας», δικαιολογώντας εμμέσως την επέκταση του πολέμου. Ζαρντάρι και Κάμερον ανακοίνωσαν την ενίσχυση της συνεργασίας των Πακιστάν - Βρετανίας σε σχέση με την «τρομοκρατία», συμφωνώντας σε ετήσιες συναντήσεις κορυφής και αμοιβαίες επισκέψεις. Σε αυτό το κλίμα ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε και βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ