Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Σε ρόλο φοροεισπράκτορα ο δήμος

Ανακοίνωση της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ

Αυξήσεις που φτάνουν το 15% στα δημοτικά τέλη επέβαλε στους δημότες του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης η δημοτική αρχή.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση αυτή και σημειώνει πως «αυτό γίνεται σε μια περίοδο που εντείνεται η κυβερνητική επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και συνεχίζεται η οικονομική αφαίμαξή τους». «Η αύξηση αυτή δείχνει για άλλη μια φορά την αναλγησία της δημοτικής αρχής απέναντι στους δημότες και επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας για την πολιτική της. Πολιτική φορομπηχτική - στα πλαίσια της ευθυγράμμισής της με την κυβέρνηση - παρά τις κατά καιρούς μεγαλοστομίες της για το αντίθετο», επισημαίνει στη συνέχεια.

Αποδεικνύεται, συνεχίζει η ανακοίνωση, πως η άρνηση της δημοτικής αρχής να διεκδικήσει αυτά που χρωστά η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, βλάπτει σοβαρά τους δημότες που αναγκάζονται να πληρώνουν πολλαπλούς φόρους σε τοπικές και κεντρικές εξουσίες. Τα σαθρά επιχειρήματα - προσχήματα που πρόβαλε, τονίζεται, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη αύξηση του 15% που ακόμα κι αν συγκριθεί με την αύξηση 2,2% που δίνει η κυβέρνηση στους μισθωτούς και συνταξιούχους είναι εφταπλάσια.

«Η μόνη λύση για τον Ηρακλειώτη, είναι η συστράτευση στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Για να διεκδικήσουν - αν όχι νέους πόρους για την κάλυψη αναγκών των δήμων - έστω την επιστροφή των χρωστούμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την κυβέρνηση», υπογραμμίζει ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Οπως επισημαίνει στη συνέχεια, η μόνη ουσιαστικά αρνητική ψήφος στο προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν αυτή του εκπροσώπου της «Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών Ηρακλείου», που ζήτησε την κατάργηση των δήθεν ανταποδοτικών τελών και φόρων και κάλεσε τους δημότες σε αγώνα για να αναγκαστεί η κυβέρνηση να πληρώσει. Αλλωστε, η πληρωμή αυτή, δε θα είναι παρά η επιστροφή ενός μικρού μόνο μέρους από τους φόρους που υποχρεούται να επιστρέφει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και παρανόμως παρακρατά εδώ και χρόνια (μόνο για το 2000 αυτοί έφτασαν στο ύψος των 400 δισεκατομμυρίων δραχμών για όλη την Ελλάδα).

Παράλληλα, η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ τονίζει ότι η καταψήφιση της φορομπηχτικής απόφασης από τους υπόλοιπους «αντιπολιτευόμενους», μόνο ως αναζήτηση άλλοθι μπορεί να εκληφθεί, αφού κανείς δε διαφώνησε με την ύπαρξη και την αύξησή τους, αλλά μόνο με το ύψος της αύξησης.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της πόλης μας και των δημοτικών διαμερισμάτων, να αντιδράσουν ενεργά στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Να οργανώσουν το δικό τους μέτωπο, ενάντια στην πολιτική "ξεζουμίσματος" των εργαζόμενων και εξυπηρέτησης των βιομηχάνων και εφοπλιστών που ακολουθεί η κυβέρνηση και η κάθε λογής υποστηρικτές της. Να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ