Τρίτη 10 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το δικαίωμα στην ιδιοκτησία...

Μεγάλη σκοτούρα έχει ο ΛΑ.Ο.Σ. για την «πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας» και χτες εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί την κυβέρνηση για «κλιμακούμενη επίθεση που έχει εξαπολύσει κατά της οικοδομής και της ιδιοκτησίας» και της προτείνει «κατάργηση του πόθεν έσχες, αύξηση των στεγαστικών δανείων και ελάφρυνση της φορολογίας που επιβάλλεται στην οικοδομή» για να «πουληθούν τα πάνω από 180.000 αδιάθετα ακίνητα».

Είναι φανερό απ' το περιεχόμενο αυτής της ανακοίνωσης ότι καμιά σκοτούρα δεν έχει ο ΛΑ.Ο.Σ. για το μείζον ζήτημα της λαϊκής στέγης που ταλανίζει χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, ανθρώπους του μόχθου. Για το πώς δηλαδή η εργατική λαϊκή οικογένεια θα μπορεί να εξασφαλίζει φτηνή, ποιοτική κατοικία. Καμία σκοτούρα δεν έχει επίσης για όσους κατάφεραν να αποκτήσουν ένα κεραμίδι, αφού οι τράπεζες τους φόρεσαν θηλιά στο λαιμό και μάλιστα πολύ σφιχτή. Για όλους όσοι ζουν καθημερινά με την αγωνία και το άγχος της ανεργίας, της παραπέρα μείωσης των εισοδημάτων τους, κάτι που θα επιφέρει σαν συνέπεια την αδυναμία αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων. Για όλους αυτούς τίποτα δεν βρίσκει να προτείνει. Δικαίωμα στην ιδιοκτησία, την πολύ μεγάλη, έχουν μόνο εκείνοι τους οποίους ο ΛΑ.Ο.Σ. από συστάσεώς του υπερασπίζεται με σθένος. Γι' αυτούς ζητά κατάργηση κάθε ελέγχου, παραπέρα φορολογικά προνόμια, περισσότερη ιδιοκτησία και περισσότερα κέρδη δηλαδή.

Οι υπόλοιποι μπορούμε να αντλούμε ελπίδα από τη νεοελληνική εκδοχή του αμερικάνικου ονείρου όπου ο γιος του γαλατά Γ. Καρατζαφέρης κατάφερε να έχει μια ντουζίνα ακίνητα με το μόχθο του. Βέβαια, έχουμε τόσες πιθανότητες να μας συμβεί το ίδιο, όσες και να δούμε τον ήλιο να ανατέλλει απ' τη Δύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ