Τρίτη 10 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για τη σωτηρία του συστήματος

«Ανορθολογισμός» και «ανευθυνότητα» χαρακτηρίζουν την κυβερνητική πολιτική, με αποτέλεσμα να καταλήγει σε «παταγώδη αποτυχία» και σε «αδιέξοδα». Ετσι διατείνεται ο Συνασπισμός σε χτεσινή του ανακοίνωση. Μάλιστα, ο Π. Λαφαζάνης διαπιστώνει ότι «η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου όχι μόνο έχει υποκατασταθεί, αλλά και έχει παραδώσει πλήρως την εξουσία στους ελεγκτές της ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, ακυρώνοντας κάθε ίχνος λαϊκής κυριαρχίας και λαϊκής βούλησης σ' αυτή τη χώρα».

Μακριά απ' τον ΣΥΝ κάθε σκέψη ότι αυτή η πολιτική και συνειδητή είναι και προαποφασισμένη και υπεύθυνη απέναντι σε αυτούς των οποίων τα συμφέροντα υπηρετεί. Μακριά απ' αυτόν επίσης κάθε υποψία ότι αυτή η πολιτική είναι για την ίδια τάξη απόλυτα επιτυχημένη και στην κατεύθυνση που βλέπει τη διέξοδό της απ' την κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Αφού λοιπόν κατά τον ΣΥΝ ο κυβερνητικός ανορθολογισμός και η κυβερνητική ανευθυνότητα είναι οι αιτίες του κακού, τότε η λύση αυτομάτως εντοπίζεται στην εφαρμογή - γιατί όχι κι απ' τον ίδιο - μιας λογικής και υπεύθυνης πολιτικής, πετυχημένης που θα δίνει διέξοδο. Υπέρ ποιων; Αγνωστο. Λεπτομέρειες για τον ΣΥΝ τέτοια ερωτήματα. Που όμως βρίσκουν έστω και έμμεσα την απάντησή τους όταν ισχυρίζεται: «Αντίθετα προς την ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης εμείς προτείνουμε έναν άλλο δρόμο, κοινωνικά προσανατολισμένο και ρεαλιστικό, αν ληφθούν μέτρα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης με αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων και τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού νόμου που αν και πλησιάζει χρόνος διακυβέρνησης δεν τον έχουμε δει». Καπιταλιστική ανάπτυξη είναι η απάντηση του ΣΥΝ. Πλην όμως αυτή δεν αφορά το λαό παρά μόνο ως προς το αναντίρρητο γεγονός ότι και σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης η εκμετάλλευσή του εντείνεται, ενώ σ' αυτές ακριβώς τις συνθήκες επωάζεται ένας νέος κύκλος ακόμα σκληρότερης για τους ανθρώπους του μόχθου κρίσης. Αυτή όμως είναι η πρόταση του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ