Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
«Πράσινο φως» σε ιδιωτικοποιήσεις

Το «πράσινο φως» για την ιδιωτικοποίηση των τριών οργανισμών -Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ) και Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (ΟΚΑΑ) - ανάβει για δεύτερη φορά το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Κατά τη χτεσινή συζήτηση στο Δ' Τμήμα του ΣτΕ (υπό διευρυμένη επταμελή σύνθεση) προσφυγών των εργαζομένων των τριών οργανισμών, ο εισηγητής πάρεδρος Ηλ. Μάντζος πρότεινε να απορριφθούν όλες οι προσφυγές ως απαράδεκτες. Επίσης, εξέφρασε ακόμη και επιφυλάξεις για το αν έχουν οι προσφεύγοντες εργαζόμενοι έννομο συμφέρον να κάνουν προσφυγές στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο.

Να υπενθυμίσουμε ότι και στο παρελθόν το ΣτΕ έκρινε νόμιμα τα προεδρικά διατάγματα, με τα οποία μετατρέπονταν οι παραπάνω τρεις οργανισμοί από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) σε ανώνυμες εταιρίες.

Στο δικαστήριο χτες οι νομικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων έδωσαν «μάχη επιχειρημάτων» για τη συνταγματικότητα ή μη της μετατροπής των τριών οργανισμών σε ανώνυμες εταιρίες.

Συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι οι εργαζόμενοι χάνουν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητά τους, καθώς και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Επίσης, ισχυρίστηκαν ότι δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα (με το μετοχικό κεφάλαιο των εταιριών κλπ), με συνέπεια να καθίσταται αντισυνταγματική η μετατροπή των οργανισμών σε ΑΕ. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ