Τρίτη 10 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηχοι και φωνές ανά την Ελλάδα

Χρόνης Αηδονίνης
Χρόνης Αηδονίνης
Συναυλία με τον Χρόνη Αηδονίδη, την Μαρίζα Κωχ, την Νεκταρία Καραντζή και την Ελένη Μπράτζου θα πραγματοποιηθεί στις 18/8 (8 μ.μ.) στην Επισκοπή Σαντορίνης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ενότητες: Στην πρώτη, η Μαρίζα Κωχ θα ερμηνεύσει επιτυχίες της και γνωστά τραγούδια της παράδοσης, μαζί με την Ελένη Μπράτζου. Στη δεύτερη ο κορυφαίος δάσκαλος της παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης μαζί με την γνωστή ψάλτρια και μαθήτριά του στο παραδοσιακό τραγούδι, Νεκταρία Καραντζή, θα ψάλουν ύμνους και θα τραγουδήσουν τραγούδια της μουσικής μας παράδοσης.

Αύριο (9 μ.μ.) ο Παντελής Θαλασσινός και η Γιώτα Νέγκα εμφανίζονται στο Εθνικό Στάδιο στο Βλαχιώτη Λακωνίας. Ο γνωστός τραγουδοποιός ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά επιλέγει και τραγούδια άλλων δημιουργών που αγαπά, καθώς και παλαιότερα λαϊκά και παραδοσιακά. Η Γιώτα Νέγκα, μία από τις σημαντικότερες νέες ερμηνεύτριες, χρωματίζει μοναδικά με τη φωνή της κάθε τραγούδι της. Μαζί τους για πρώτη φορά ο τραγουδοποιός Σταμάτης Χατζηευσταθίου. Σημειώνουμε ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε και ο νέος του δίσκος με τίτλο «Σαν των ανθρώπων τις φωνές», όπου εμφανίζεται και ως ερμηνευτής. Είσοδος ελεύθερη.

Συνεχίζεται το μουσικό ταξίδι του Διονύση Τσακνή ανά την Ελλάδα. Στις 14/8 εμφανίζεται στον Αγιόκαμπο Λάρισας, στις 26/8 στη Βρύση Τυρνάβου και στις 27/8 στη Μεγαλόπολη, στο Ισωμα Καρυών. Στο πρόγραμμα θα ακούσουμε όλες τις μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες του, τραγούδια δικά του αλλά και φίλων του από την κυκλοφορία του δίσκου του «Οι φίλοι μου είμαι εγώ». Μαζί του εμφανίζεται μια νέα τραγουδίστρια, η δεκαεννιάχρονη Κασσιανή Λειψάκη.

Μαρίζα Κωχ
Μαρίζα Κωχ
Στις 20/8 (9 μ.μ.) στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας (κτίριο Εξάρχου), η Σαβίνα Γιαννάτου συναντά στη σκηνή την πιανίστα και ερμηνεύτρια Ευγενία Καρλαύτη, σε έναν μουσικό διάλογo δύο φωνών, μέσα από διαφορετικά μουσικά είδη, σε απρόβλεπτους συνδυασμούς. Ενα πρόγραμμα με διαχρονικά τζαζ ακούσματα και παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου, με τραγούδια της Λένας Πλάτωνος, του Λ. Κοέν, αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι, σε ένα πολυποίκιλο συναυλιακό πρόγραμμα.

Στις 20/8 (9 μ.μ.), ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος ταξιδεύει στον Kάμπο της Χίου, στον πολιτιστικό χώρο CITRUS, για να μας χαρίσει μία μοναδική βραδιά με μουσικές ιστορίες που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει. Μαζί με δύο νέες ερμηνεύτριες, την Ρένα Μόρφη και την Σοφία Παπουλάκου και έξι σολίστες υπόσχονται μία διαφορετική παράσταση, όπου η μουσική και ο κινηματογράφος γίνονται ένα για να μας παρασύρουν σε ένα μοναδικό ταξίδι.


Π. Θαλασσινός, Γ. Νέγκα, Στ. Χατζηευσταθίου
Π. Θαλασσινός, Γ. Νέγκα, Στ. Χατζηευσταθίου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ