Τρίτη 10 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΟΓΕ
Κοινή ανακοίνωση για το πρόβλημα των παιδικών σταθμών

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ), με αφορμή το ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές εργατικές οικογένειες που θέλουν να στείλουν το παιδί τους σε έναν παιδικό σταθμό, για να βγουν στο μεροκάματο, αλλά δεν ξέρουν αν θα τα καταφέρουν. Εκεί, δε, που το πρόβλημα χτυπάει «κόκκινο» είναι με τις οικογένειες που οι γονείς είτε δουλεύουν σε καθεστώς «μαύρης εργασίας» είτε είναι άνεργοι και αναζητούν μεροκάματο, οι οποίοι δεν έχουν καν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση σε παιδικό σταθμό για να στείλουν τα παιδιά τους.

Οπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση, «δραματικές είναι οι επιπτώσεις της εφαρμογής του "Καλλικράτη" στην κατάσταση των σταθμών. Οι απολύσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους, που αναμένονται να φτάσουν και το 30% σε ορισμένες περιπτώσεις, θα έχουν ως συνέπεια τη μείωση του αριθμού των παιδιών που θα πάρουν οι σταθμοί αλλά ακόμη και το κλείσιμο των σταθμών».

Αυτό το πρόβλημα αναδείχτηκε και κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ με τους συλλόγους Γυναικών του Πειραιά μέλη της ΟΓΕ, στους δημάρχους Κορυδαλλού, Κερατσινίου, Σαλαμίνας, Ρέντη, Περάματος και Νίκαιας. Δεν κατορθώθηκε να γίνει συνάντηση με τους δημάρχους Πειραιά και Δραπετσώνας. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν είναι αποκαλυπτικά. Πάνω από 1.000 παιδιά θα μείνουν εκτός. Σε αυτό τον αριθμό δεν υπολογίζονται οι οικογένειες που έχουν άνεργους και ανασφάλιστους γονείς, αφού δεν έχουν δικαίωμα αίτησης, που σημαίνει ότι ο αριθμός αυτός είναι τραγικά μεγαλύτερος.

Η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ και οι Γυναικείοι Σύλλογοι του Πειραιά μέλη της ΟΓΕ απαίτησαν: Να γίνουν δεκτά στη δύναμη των σταθμών όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός στους Δήμους. Να μη γίνει καμία απόλυση. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου ή άλλης μορφής ελαστικής απασχόλησης. Να δημιουργηθεί κατάλληλη κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση της δημοτικής, της κρατικής περιουσίας. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ