Τρίτη 10 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σεισμοί σε Ρόδο, Κρήτη και Θεσσαλονίκη

Τρεις σεισμικές δονήσεις με διαφορά λίγων ωρών σημειώθηκαν προχτές σε Ρόδο, Κρήτη και Θεσσαλονίκη.

Αρχικά, στις 3.24 τα ξημερώματα οι κάτοικοι της Ιαλυσού, αλλά και του μεγαλύτερου μέρους του «νησιού των Ιπποτών» ...κουνήθηκαν από το σεισμό μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος είχε επίκεντρο 28 χιλιόμετρα δυτικά της Ιαλυσού, μέσα στη θάλασσα και 15 χιλιόμετρα εστιακό βάθος.

Σχεδόν τέσσερις ώρες αργότερα, στις 7.06 το πρωί σημειώθηκε νέος σεισμός, μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στο Λιβυκό Πέλαγος, ανατολικά της Γαύδου. Η δόνηση είχε επίκεντρο 80 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 25 χιλιόμετρα.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, όμως, σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα σε απόσταση 63 χλμ. ανατολικά της Θεσσαλονίκης, βόρεια της Αρναίας και με εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιομέτρων. Γι' αυτό το λόγο έγινε αισθητός σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αλλά και σε περιοχές της Καβάλας. Λίγα λεπτά αργότερα έγινε και νέα σεισμική δόνηση, αυτή τη φορά μεγέθους 4,2 Ρίχτερ.

Από τις δονήσεις δε σημειώθηκαν ζημιές ούτε υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

Μιλώντας στον «Ρ», ο σεισμολόγος - ερευνητής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Σταύρος Τάσσος ήταν καθησυχαστικός σχετικά με τους σεισμούς και τόνισε πως ανήκουν στο πλαίσιο της κανονικής σεισμικότητας του ελληνικού χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ