Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
Απλήρωτοι τρεις μήνες

Σε απόγνωση βρίσκονται οι συμβασιούχοι ωρομίσθιοι υπάλληλοι (προσληφθέντες με εξάμηνη ή οχτάμηνη σύμβαση) του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, αφού βρίσκονται απλήρωτοι επί τρεις μήνες!

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν το περασμένο Σάββατο σε αποχή από τα καθήκοντά τους και σε συγκέντρωση στην είσοδο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, καταγγέλλοντας τον «εμπαιγμό από τα αρμόδια πρόσωπα όπου εδώ και τρεις μήνες καθημερινά προφασίζονται δικαιολογίες σχετικά με τις ημερομηνίες πληρωμής». Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι ζητούν τη «συμπαράσταση όλων στον αγώνα που κάνουμε όχι μόνο για τα αναφαίρετα δικαιώματά μας ως εργαζόμενοι, αλλά και για την "αποκατάσταση" της εικόνας ενός χώρου ο οποίος εν κατακλείδι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι πολιτισμού». Σύμφωνα με τους εργαζομένους, η μη καταβολή των δεδουλευμένων αποτελεί «πάγια κατάσταση» τα τελευταία χρόνια.

Φυσικά, η εργασιακή ομηρία και η απλήρωτη δουλειά είναι «καθεστώς» στο υπουργείο Πολιτισμού και όλες οι κυβερνήσεις «φροντίζουν» να το συντηρούν. Εσχάτως χρησιμοποιούν μάλιστα και ιδεολογήματα τύπου «εθελοντισμού» για να δουλέψουν τζάμπα οι εργαζόμενοι, όπως επιχειρήθηκε να γίνει πρόσφατα με το πρόγραμμα «νύχτα πανσέληνου» και τους αρχαιοφύλακες που θα δουλέψουν υπερωριακά εκείνη τη νύχτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ