Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Αυξάνονται οι συνέπειες των πλημμυρών

ΠΕΚΙΝΟ.--

Σοβαρές είναι οι επιπτώσεις και οι καταστροφές των βροχών και στη βορειοδυτική Κίνα, όπου ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών χτες εκτινάχθηκε στους 702, ενώ περισσότεροι από 1.000 παραμένουν οι αγνοούμενοι, με τις αρχές να ανησυχούν ότι οι ελπίδες για τη διάσωσή τους ελαχιστοποιούνται όσο περνούν οι ώρες. Ο Κινέζος πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο ζήτησε από τα σωστικά συνεργεία να συνεχίσουν τις έρευνες για την ανεύρεση επιζώντων, μέχρι τέλους, με τις πλημμύρες της τελευταίας περιόδου να χαρακτηρίζονται ως οι χειρότερες της δεκαετίας.

Ολόκληρες περιοχές έχουν καλυφθεί από λάσπη, κτίρια έχουν καταρρεύσει, δρόμοι και γέφυρες έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, ενώ και οι επικοινωνίες είναι κομμένες. Σύμφωνα με τις αρχές, 45.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την επαρχία Ζουκού, 300 κτίρια έχουν καταρρεύσει και το 66% της επαρχίας είναι χωρίς ηλεκτρικό.

Επικίνδυνη είναι η κατάσταση και στην Ινδία, όπου στην περιοχή Λαντάχ των Ιμαλαΐων τοπικοί πληθυσμοί και τουρίστες παραμένουν αποκλεισμένοι, λόγω των πλημμυρών, με τις αρχές να προσπαθούν να τους απομακρύνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ