Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αύξηση των νεκρών αμάχων

ΓΕΝΕΥΗ, ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Αύξηση των θανάτων αμάχων κατά 31% βλέπει ο ΟΗΕ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χτες και σημειώνουν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2010 σκοτώθηκαν 1.250 άμαχοι και τραυματίστηκαν ακόμα 1.997. Πάντα σύμφωνος με τη γραμμή του ιμπεριαλιστικού πολέμου, ο Οργανισμός σπεύδει να τονίσει ότι έχει σημειωθεί αξιόλογη «μείωση των θανάτων αμάχων από κατοχικά πυρά», αποδίδοντας, ως συνήθως, την πλειοψηφία των δολοφονιών στους Ταλιμπάν, που φέρονται να ευθύνονται για το 76% των νεκρών αμάχων, αντί για το 53% που τους αποδιδόταν το 2009. Στα στοιχεία αναφέρεται και αύξηση των θανάτων μικρών παιδιών, που παρουσιάζουν αύξηση κατά 55%.

Ωστόσο, στα στοιχεία του ΟΗΕ δε λαμβάνονται υπόψη οι δεκάδες άμαχοι που σκοτώνονται σε κατοχικές επιχειρήσεις και χαρακτηρίζονται «Ταλιμπάν», ή αποκρύπτονται τελείως, όπως επιβεβαίωσαν και οι διαρροές του στρατού που εμφανίστηκαν τον περασμένο μήνα στην ιστοσελίδα Wikileaks, δηλώνοντας ξεκάθαρα τα εγκλήματα της κατοχής εναντίον των αμάχων.

Την ίδια στιγμή, ο Αφγανός Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι ανακοίνωσε την επικείμενη διάλυση των εταιρειών ιδιωτικής ασφάλειας - αφγανικών ή ξένων συμφερόντων - που δρουν στο Αφγανιστάν, επικαλούμενος ζήτημα εμπιστοσύνης...

Χτες, σε επίθεση αυτοκτονίας σε οικιστική περιοχή στην Καμπούλ, με το στόχο να μη διευκρινίζεται, καθώς στο σημείο υπάρχουν τόσο καταλύματα ξένων, όσο και αμερικανικές εταιρείες, σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ενώ ακόμα δεν είναι δυνατό να διευκρινιστεί η ταυτότητά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ