Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Πρωτοστατεί στη συκοφάντηση των κινητοποιήσεων

Για τη μονοπώληση της αγοράς από τις πολυεθνικές και την κατάργηση της σταθερής εργασίας δε λέει τίποτα, σχολιάζει το ΠΑΜΕ

Την επιχείρηση συκοφάντησης των διαδηλώσεων των εργαζομένων και αποπροσανατολισμού του λαού, στην οποία επιδίδεται ο δήμαρχος Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για τα κλειστά καταστήματα σε εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, καταδικάζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Στην ίδια κατεύθυνση προσανατόλιζε και ο σχολιασμός της ίδιας της ΕΣΕΕ, σε μια περίοδο που ενώ η επιθετικότητα των μονοπωλίων τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και πολλαπλασιάζει τα «λουκέτα» στα μικρομάγαζα, επιβεβαιώνεται η ανάγκη να δυναμώσει ο αγωνιστικός συντονισμός μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων.

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΜΕ τονίζεται ότι «ο δήμαρχος Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιος για το δήμο περιδιαβαίνοντας τα ΜΜΕ συκοφαντεί και αποπροσανατολίζει το λαό, λέγοντας ότι για το κλείσιμο των καταστημάτων φταίνε οι διαδηλώσεις των εργαζομένων». «Ο δήμαρχος φαίνεται ότι δεν άκουσε τίποτα για τη δραστική μείωση των μισθών και των μεροκάματων που επέβαλαν κυβέρνηση, ΕΕ, μεγάλο κεφάλαιο με τη στήριξη ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Δε βλέπει τη μονοπώληση της αγοράς από τις μεγάλες εμπορικές μονάδες, τις πολυεθνικές που αφανίζουν τους αυτοαπασχολούμενους. Δε βλέπει τις εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων με πλήρη και σταθερή δουλειά και την αντικατάστασή τους με απασχολήσιμους των δύο και τριών ωρών», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.

Ενώ καταλήγει: «Ο δήμαρχος Αθηναίων προκαλεί και αποπροσανατολίζει. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους να εντείνουν τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Να τιμωρήσουν μπροστά και στις επικείμενες τοπικές εκλογές το δήμαρχο της Αθήνας, αλλά και όλους εκείνους τους υποψήφιους ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. που στάθηκαν εναντίον των συμφερόντων και της ζωής της εργατικής τάξης και των αυτοαπασχολούμενων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ