Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Απεργία δημοσίων υπαλλήλων

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.--

Πάνω από ένα εκατομμύριο Νοτιοαφρικανοί εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα πραγματοποίησαν χτες 24ωρη απεργία προειδοποιώντας με κινητοποιήσεις επ' αόριστον εάν μέχρι αύριο, Πέμπτη, η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει αιτήματά τους για μισθολογικές αυξήσεις.

«Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα αυτά ως τις 12 Αυγούστου 2010, θα κηρυχθεί επ' αόριστον απεργία απ' όλα τα συνδικάτα έως ότου ικανοποιηθούν», αναφέρουν σε δήλωσή τους τα συνδικάτα που μετέχουν στη μεγαλύτερη συνδικαλιστική συνομοσπονδία της χώρας, την COSATU.

Στο πλαίσιο της χτεσινής απεργίας πραγματοποιήθηκαν πορείες διαμαρτυρίας στο Κέιπ Τάουν και την Πρετόρια όπου συμμετείχαν εργαζόμενοι από πλειάδα κλάδων του δημοσίου, όπως εκπαιδευτικοί, νοσηλευτές, γιατροί, δημόσιοι και δικαστικοί υπάλληλοι. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν επηρεάστηκε άμεσα η λειτουργία λιμανιών και αεροδρομίων.

Οι συνδικαλιστές επιδιώκουν αυξήσεις της τάξης του 8,6% και μηνιαίο στεγαστικό επίδομα περίπου 1.000 ραντ. Η κυβέρνηση προσφέρει αυξήσεις ως 7% και στεγαστικό επίδομα 630 ραντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ