Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το Φεστιβάλ ως πηγή αντίστασης των λεηλατημένων

Στις 11 και 12 Σεπτέμβρη οι κεντρικές εκδηλώσεις της Λάρισας

Από προφεστιβαλική εκδήλωση στη Λάρισα, στις αρχές Ιούλη
Από προφεστιβαλική εκδήλωση στη Λάρισα, στις αρχές Ιούλη
Στις 11 και 12 Σεπτέμβρη, στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο Θ. Αναπλιώτης, μέλος ΚΕΟΕ της ΚΝΕ και Γραμματέας ΝΣ Λάρισας της Οργάνωσης, η Μυρτώ Τσιαπλέ, μέλος του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ και ο Αλ. Χρήστου, μέλος ΝΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ, σημείωσαν ότι το φετινό Φεστιβάλ αποκτά ξεχωριστή σημασία και ιδιαίτερο βάρος, καθώς θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο που η καπιταλιστική βαρβαρότητα κορυφώνεται και η ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα του λαού και των παιδιών του δεν αφήνει περιθώρια παρά μόνο για αντεπίθεση, ανυπακοή. Στόχος του - είπαν - ν' αποτελέσει άλλη μια πηγή αντίστασης των λεηλατημένων και των καταπιεσμένων.

Από τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που έγιναν στο νομό και θα συνεχιστούν μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη, ξεχώρισαν το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ και η προφεστιβαλική του εργατικού τομέα που συμμετείχαν χιλιάδες νέοι από λαϊκές οικογένειες.

Οπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποι της Οργάνωσης, με την εθελοντική δουλειά των μελών και φίλων της που στήνουν εκδηλώσεις στις γειτονιές, στα χωριά, στις πόλεις, η ΚΝΕ ανοίγει κουβέντα με τους νέους με τους οποίους οι κομμουνιστές συναντήθηκαν όλη τη χρονιά στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής θύελλας που σαρώνει τα δικαιώματα όλου του λαού και των παιδιών του, με τους νέους που προβληματίζονται για το αν υπάρχει διέξοδος από το μαύρο παρόν και μέλλον που τους έχουν ήδη έτοιμο. Στο επίκεντρο βρέθηκε η πολιτική πρόταση διεξόδου που προβάλλει το ΚΚΕ, για τη λαϊκή συμμαχία, τη λαϊκή οικονομία, τη λαϊκή εξουσία, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν οι εκπρόσωποι της ΚΝΕ στις ερχόμενες τοπικές εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι ο «Καλλικράτης» είναι ένα ακόμα όχημα για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική και τονίζοντας πως χρειάζεται μαζική λαϊκή αντίσταση και ψήφο σε λαϊκούς αγωνιστές που στηρίζει το ΚΚΕ, ως απάντηση στην πολιτική που εμπορευματοποιεί τη ζωή του λαού.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Στις φετινές κεντρικές εκδηλώσεις στη Λάρισα θα συμμετέχουν αρκετοί καλλιτέχνες, όπως οι Δ. Σταρόβας με τους Cabaret Balkan, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Blues Wire, ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ, ANOIMA, VERONICA.

Ξεχωρίζουν τα αφιερώματα για το μεταναστευτικό τραγούδι, το «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΩΝ» του Ν. Ζούκα, το αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της γυναίκας, για την αταλάντευτη στάση των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών στην 90χρονη πορεία του Κόμματος από το συγκρότημα του Δ. Φωτιάδη.

Θα παίξουν, επίσης, το μουσικοχορευτικό εργαστήρι ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ, η θεατρική ομάδα ΟΝΕΙΡΩΝ ΘΑΥΜΑΤΑ, και ακόμα νεανικά σχήματα.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται πλατιά στους νέους εργαζόμενους, στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών γι' αυτό και η ενίσχυση του είναι πολύ φθηνή, (5 ευρώ), κόντρα σε όλη τη βιομηχανία που στήνεται κάθε χρόνο γύρω από πολιτιστικά δρώμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ