Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Πάλη, εκδηλώσεις, δραστηριότητες για τον Αθλητισμό

Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων διοργανώνεται, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του κεντρικού Φεστιβάλ στην Αθήνα, στο πάρκο «Αντ. Τρίτση»

Από τον αγώνα δρόμου που έγινε στο 30ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»
Από τον αγώνα δρόμου που έγινε στο 30ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»
Συνεχίζεται το ταξίδι του 36ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» σε όλη τη χώρα, το οποίο θα κορυφωθεί στην Αθήνα στις 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Τρίτση», στο Ιλιον. Ενώ μία βδομάδα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, στις 9, 10 και 11 του Σεπτέμβρη, στο Στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Ξεχωριστή θέση έχει φέτος στο Φεστιβάλ ο αθλητισμός για τον οποίο αγωνίζονται οι κομμουνιστές. Και το 36ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ έρχεται να δώσει μια πρώτη απάντηση σ' ένα σύστημα που αντί για Αθλητισμό προσφέρει κερκίδα και οπαδιλίκι. Φέτος η Οργάνωση βάζει στον αντίποδα του εμπορευματοποιημένου «αθλητισμού» και στη ναρκω-κουλτούρα έναν αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων που στόχο έχει να αγκαλιαστεί από τους κατοίκους των δυτικών περιοχών τις οποίες πρόκειται να διασχίσει, μεταφέροντας ένα μήνυμα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά: «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις. Οχι σε όλα τα ναρκωτικά». Και φυσικά το μήνυμα δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι έντονο στη νεολαία και αναμένεται να οξυνθεί το επόμενο διάστημα.

Αντίδοτο σε όλα αυτά μπορεί και πρέπει να είναι και ο Αθλητισμός «στο επίπεδο που θα κοινωνικοποιεί και διαμορφώνει χαρακτήρα για να ξεπερνάς κάθε δυσκολία, να μαθαίνεις να αγωνίζεσαι. Ο Αθλητισμός προωθεί τη συλλογικότητα, την υγεία. Βέβαια, στον καπιταλισμό και ο Αθλητισμός είναι υπόδουλος στο νόμο του κέρδους. Βλέπεις, τα φιλέτα που παραχωρούνται σε μεγάλες επιχειρήσεις, την ιδεολογική χειραγώγηση για να είναι ο νέος θεατής και όχι να συμμετέχει, το ντόπινγκ που προωθείται. Σε αυτό τον αγώνα που διοργανώνεται φέτος θέλουμε να συμμετέχουμε όλοι. Γιατί σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν ηττημένοι. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν μεγάλα ονόματα του Αθλητισμού και του Πολιτισμού. Ο αγώνας για το δικαίωμα στον Αθλητισμό, με βάση τις λαϊκές ανάγκες, δεν είναι αποκομμένος από τον αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και την κερδοφορία του, δεν είναι ξεκομμένος από την πάλη για το σοσιαλισμό», δήλωσε στον «Ρ» ο Παναγιώτης Μαργαρώνης, εκ μέρους της Αθλητικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ.


Μέσα από εκδηλώσεις, συζητήσεις, προβολή βίντεο, τις μέρες του φεστιβάλ η ΚΝΕ θα «ανοίξει» και το ζήτημα του Αθλητισμού ως δικαίωμα της νεολαίας, των εργαζομένων, του λαού, ως παράγοντα υγείας, κοινωνικοποίησης, το ζήτημα του περιεχομένου της φυσικής αγωγής στο σχολείο, θα αναπτύξει την πρόταση για σχεδιασμό μιας πολιτικής Αθλητισμού για όλους στο σχολείο, στο δήμο, στη δουλειά. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν τουρνουά σκακιού και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Οσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα δρόμου, μπορούν να το κάνουν έγκαιρα στα τηλέφωνα 6987706814 και 6973025091.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο κάμπινγκ της ΚΝΕ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο χώρο του κάμπινγκ διακοπών της ΚΝΕ, στο Αχλάδι Ευβοίας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και τις 22 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, αύριο, Τετάρτη, θα προβληθεί η ταινία «Οι 9 βασίλισσες». Στις 21 του Αυγούστου ο Νίκος Μποφίλιος θα παίξει λαϊκά, ρεμπέτικα και τραγούδια του αγώνα. Το κάμπινγκ της ΚΝΕ φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Παραθεριστικού Τουριστικού Συνεταιρισμού των εργαζομένων στην «Τυποεκδοτική» (ΠΑΤΟΥΣΥ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάδειξη του δικαιώματος στον αθλητισμό και τη φυσική αγωγή (2017-07-30 00:00:00.0)
Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο (2017-07-13 00:00:00.0)
Δράσεις και εκδηλώσεις για τον Αθλητισμό (2014-09-05 00:00:00.0)
Με μοναδικό χορηγό την ιδεολογία μας (2010-08-01 00:00:00.0)
Το Σάββατο η μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα (2004-07-08 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις - μήνυμα αγώνα σε όλη τη χώρα (1998-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ