Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι χτες το βράδυ πυρκαγιά στα Κύθηρα. Στον τόπο επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 21 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 37 ατόμων, δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Στο νησί η φωτιά έκαιγε από το περασμένο Σάββατο μέχρι χτες με συνεχείς αναζωπυρώσεις καταστρέφοντας πάνω από 3. 000 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης, αλλά και καλλιέργειες. Η πυρκαγιά είχε ξεκινήσει από την περιοχή της Αγ. Μόνης και χτες κατευθυνόταν προς το χωριό Μιτάτα και τον οικισμό Δυαράδικα που είχε εκκενωθεί. Σε εξέλιξη ήταν φωτιά στην Κύθνο όπου επιχειρούσαν δυο πυροσβέστες με ένα όχημα και δύο ελικόπτερα.

Υπό μερικό έλεγχο ήταν χτες το απόγευμα πυρκαγιές σε δασική έκταση στην Καλλονή Λέσβου και στη θέση Μέλισσα, στα Λεχαινά Ηλείας.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το πύρινο μέτωπο στη Ζάκυνθο, ενώ σε ύφεση βρίσκονταν φωτιές στη Θεσπρωτία. Επίσης, σε πλήρη έλεγχο ήταν οι περισσότερες φωτιές που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο (Δήμος Ινάχου Αιτωλοακαρνανίας, Βαβούρι Φιλιατών, Δήμος Φαναρίων Θεσπρωτίας, Λαγόποδο φλόγες παραδόθηκε λίγο μετά τις 14.20 δασική έκταση στην τοποθεσία Λαγόποδο και Μαχαιράδο Ζακύνθου, Βάρη, Σελάκανο Ιεράπετρας κλπ).

Συνολικά 70 πυρκαγιές ξέσπασαν χτες σε διάφορα σημεία της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ