Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Παραδόθηκε ο ένας καταζητούμενος

Πλήρη διαλεύκανση των αιτιών του θανάτου του Α. Γκούμα απαιτεί το ΚΚΕ

ΤΙΡΑΝΑ.--

Στις αστυνομικές αρχές του Αυλώνα παραδόθηκε την Κυριακή ο Ιλίρ Μούκα, καταζητούμενος για τη δολοφονία του Ελληνα ομογενή, κατοίκου Χιμάρας, Αριστοτέλη Γκούμα, την περασμένη Πέμπτη. Ο Ιλίρ Μούκα φέρεται ως ο οδηγός του αυτοκινήτου που τραυμάτισε θανάσιμα τον 37χρονο Αριστοτέλη Γκούμα. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη όταν τρεις Αλβανοί απαγόρευσαν στον Γκούμα να μιλάει ελληνικά στο μαγαζί του. Στη συνέχεια του έστησαν καρτέρι και με αυτοκίνητο έπεσαν πάνω στη μηχανή του προκαλώντας το θάνατό του.

Η αλβανική κυβέρνηση προχώρησε σε ένταλμα σύλληψης για τους δράστες και τους επικήρυξε με 20.000 δολάρια ενώ ενεργοποιήθηκε και διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ωστόσο, χθες ο Αλβανός οδηγός Ιλίρ Μούκα παραδόθηκε στις αρχές.

Σε σχόλιο που εξέδωσε την Παρασκευή για το θάνατο του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει από την αλβανική κυβέρνηση να προχωρήσει σε πλήρη διαλεύκανση των αιτιών του θανάτου του Αριστοτέλη Γκούμα και τιμωρία των ενόχων στο βαθμό που προκύπτει ενοχή τους. Ο ελληνικός και αλβανικός λαός πρέπει να καταδικάσουν και να απομονώσουν εκείνους που ψάχνουν αιτίες και αφορμές για να καλλιεργήσουν το εθνικιστικό μίσος και εστίες έντασης γιατί υπηρετούν εχθρικά και για τους δυο λαούς σχέδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ