Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ «LAKITIRA»
Εμπόδισε συνδικαλιστές να μπουν στο χώρο δουλειάς

Στο ξενοδοχείο υπάρχουν ανασφάλιστοι και δεν τηρείται η ΣΣΕ, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Δωδεκανήσου

Την αυταρχική επίθεση της εργοδοσίας του Ομίλου Ξενοδοχείων «Lakitira» σε κλιμάκιο συνδικαλιστών, οι οποίοι έκαναν περιοδεία σε ξενοδοχείο του Ομίλου στην Κω, καταγγέλλει με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την περασμένη Παρασκευή, συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων ενώ έκαναν περιοδεία σε ξενοδοχείο του Ομίλου στην περιοχή Καρδάμαινα δέχθηκαν φραστική επίθεση από το μεγαλοξενοδόχο Ν. Ανδριάπουλο, ο οποίος δεν άφησε να γίνει η περιοδεία. Να σημειωθεί ότι τα συνδικάτα είχαν ειδοποιήσει εγγράφως για την πραγματοποίηση της περιοδείας.

Στη ξενοδοχειακή μονάδα, όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο, υπάρχουν εργαζόμενοι που απασχολούνται ως ανασφάλιστοι αλλά και δεν πληρώνονται με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ακόμα, τα προηγούμενα Χριστούγεννα «ο ηλεκτρονικός και έντυπος Τύπος χειροκροτούσε την υπογραφή συνεργασίας της εταιρείας - στην οποία προεδρεύει ο κ. Ανδριόπουλος - με τη "Hilton", ενώ οι εργαζόμενοι δεν είχαν εξοφληθεί για το δώρο Χριστουγέννων».

Το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει ότι «αυτή την πραγματικότητα επιβάλλουν οι μεγαλοξενοδόχοι με τις "φιλικές" και εξυπηρετικές κυβερνήσεις τους» και απευθυνόμενο στους εργαζόμενους του κλάδου τονίζει πως η λύση είναι η οργάνωση του ταξικού αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ