Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Η ... «απελευθέρωση» φουντώνει την κερδοσκοπία

Την κάθετη και κατηγορηματική αντίθεσή του στην αύξηση της τιμής των αλεύρων που θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού και όλα τα είδη που έχουν σχέση με το αλεύρι, εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, επισημαίνει: Η κερδοσκοπική ασυδοσία των αλευροβιομηχάνων στηρίζεται στην πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς, στα κερδοσκοπικά παιγνίδια που παίζουν οι καπιταλιστές σε βάρος των καταναλωτών και παραγωγών.

Η πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αλλά και όλο το πολιτικό προσωπικό που υπηρετούν το κεφάλαιο λειτουργούν σαν αβανταδόροι του μεγάλου κεφαλαίου, διαμορφώνουν το ανάλογο περιβάλλον για την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων και την αύξηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Και καταλήγει: Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί όλους τους εργατοϋπάλληλους σε κοινό αγώνα με τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους εμποροβιοτέχνες.

Να στηριχτούν οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί και το κράτος να αναλάβει τη συγκέντρωση της παραγωγής, τις εισαγωγές - εξαγωγές, να απαλλαγούμε από τα μονοπώλια του κυκλώματος στάρι - αλεύρι - ψωμί.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος, για να αναπτυχθεί η εγχώρια παραγωγή και να διασφαλιστούν φτηνά και ποιοτικά διατροφικά προϊόντα για την κάλυψη των λαϊκών διατροφικών αναγκών και πρώτων υλών και την ανάπτυξη της βιομηχανίας σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

Ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία που μαστίζει την εργατική τάξη και ξεκληρίζει τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς γεωργοκτηνοτρόφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ