Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κυβερνητικός κουρνιαχτός

Μπόλικο κουρνιαχτό σηκώνει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα γύρω από τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής, στην προσπάθειά της να συσκοτίσει τα πράγματα, να κρύψει τα αίτια και της καπιταλιστικής κρίσης και των βάρβαρων μέτρων της πολιτικής που εφαρμόζει. Η πλουτοκρατία δεν έχει δα και λόγο να σκοτίζεται, από τη στιγμή που έχει στη διάθεσή της κάθε είδους νόμιμες φοροαπαλλαγές, «τρόπους», ελαφρύνσεις κ.ο.κ.

Ολοφάνερο είναι και το γεγονός ότι η πρεμούρα που δείχνει η κυβέρνηση στοχεύει στις λαϊκές συνειδήσεις. Εχει να κάνει με τη «δικαιολόγηση» της απάνθρωπης πολιτικής, των νέων «πακέτων» που ετοιμάζουν απέναντι στο λαό.

Και είναι τέτοια η πρεμούρα τους, που το υπουργείο Οικονομικών έδωσε «λίστα» σχετικά με τις επιχειρηματικές αμοιβές, από το σύνολο της οποίας και εφόσον υποτεθεί ότι όλοι οι φοροφυγάδες φορολογούνται με το ανώτατο συντελεστή, που ισχύει για τα προσωπικά εισοδήματα, η συνολική απώλεια για το κρατικό ταμείο φτάνει δε φτάνει τις 490 χιλιάδες ευρώ, όλα κι όλα. Σταγόνα στον ωκεανό αποτελούν και τα δήθεν ευρήματα της δεύτερης λίστας με ληξιπρόθεσμα χρέη μεγαλοφοροφυγάδων. Είναι, δηλαδή, απόλυτα φανερό πού το πάνε. Με το νέο προϋπολογισμό, προσχέδιο του οποίου κατατίθεται στη Βουλή το φθινόπωρο, βάζουν μπροστά τα ακόμη χειρότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ