Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σκόπιμη και αποπροσανατολιστική η ονοματολογία

Τα επιτελεία των αστικών κομμάτων προσπαθούν να αφήσουν εκτός συζήτησης το γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα της μάχης

Την επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού, με στόχο στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές να γλιτώσουν την κατακραυγή για την πολιτική που συνυπηρετούν, εντείνουν τα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δυόμιση μήνες πριν τις εκλογές και ενώ ο «Καλλικράτης» αναδεικνύεται σε βασικό εργαλείο για την εξειδίκευση της αντιλαϊκής πολιτικής σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, η συζήτηση σκόπιμα περιορίζεται στην ονοματολογία γύρω από τις υποψηφιότητες αλλά και στις τριβές που αυτή προκαλεί στο εσωτερικό των αστικών κομμάτων.

Η κυβέρνηση συνδέει τις κεντρικές υποψηφιότητες άμεσα με το ενδεχόμενο κυβερνητικού ανασχηματισμού και τις πιθανές «καραμπόλες» που αυτός θα προκαλέσει, λόγω υποψηφιοτήτων σημερινών υπουργών και αντικατάστασής τους από άλλους. Οπως διαρρέεται, υπουργοί της κυβέρνησης έχουν ήδη αρνηθεί τη μετακίνησή τους στη λίστα των υποψηφίων.

Στη ΝΔ, με δεδομένη τη συνεχιζόμενη εσωκομματική κρίση και τον ανταγωνισμό με τον ΛΑΟΣ και τη διαγραφείσσα Ντ. Μπακογιάννη, οι τριβές εμφανίζονται ισχυρότερες. Η ανακήρυξη της υποψηφιότητας του βουλευτή Λασιθίου Γ. Πλακιωτάκη για τη θέση του περιφερειάρχη Κρήτης, αποτέλεσε αφορμή για να εκφραστούν αντιδράσεις από εν ενεργεία βουλευτές προσκείμενους, όπως ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για δική του υποψηφιότητα, με την υποστήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη. Την υποψηφιότητά του στο Καρπενήσι μεθοδεύει και ο γιος της πρώην βουλευτή, Κ. Μπακογιάννης.

Αντιδράσεις προκαλεί εντός του ΛΑΟΣ και η απόφαση του Γ. Καρατζαφέρη να στηρίξει στο δήμο της Αθήνας τον Ν. Κακλαμάνη, υποψήφιο της ΝΔ. Οι βουλευτές Μ. Βορίδης και Αθ. Πλεύρης εμφανίζοντα να έχουν ενστάσεις, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα τους πρέπει να έχει δικό του υποψήφιο. Με την ονοματολογία συνεχίζει να παίζει και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις διαρρέοντας κατά καιρούς διάφορα ονόματα, προερχόμενα και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, του οποίου τη στρατηγική αθωώνει με κάθε ευκαιρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ