Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΨΑΧΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

ΚΕΡΒΕΡΟΙ: «Ο νέος προϋπολογισμός (...) ίσως ο πιο δύσκολος από συστάσεως του ελληνικού κράτος (...) το οπλοστάσιο της κυβέρνησης είναι δραματικά μειωμένο. Oι μισθοί δύσκολα μπορούν να περικοπούν περαιτέρω, οι συντάξεις το ίδιο, νέοι φόροι δεν θα δώσουν νέα έσοδα, οπότε τι μένει; Περικοπή της σπατάλης (...) "τέλος" μάλλον θα πρέπει να μπει στα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει από τη ΔEΘ "κοινωνικό πακέτο" κατά τα ειωθότα του παρελθόντος. Περιθώρια για χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν υπάρχουν, και η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να υποκύψει σε ένα πρόσκαιρο χάιδεμα αυτιών» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ: «Oταν μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις των οικονομικά ασθενεστέρων, όταν τα όρια ηλικίας ανεβαίνουν για να επιβιώσει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και όταν δεκάδες χιλιάδες νέοι βρίσκονται στην ανεργία, τότε η ξεδιάντροπη φοροδιαφυγή των λογής λογής "επωνύμων" συνιστά βαρύτατη κοινωνική πρόκληση. Και είναι δυστυχώς φανερό ότι το "κίνημα των αποδείξεων" δεν επαρκεί. Μαζί με την καλή θέληση χρειάζεται επειγόντως και το ΣΔΟΕ!» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ: «Στη χώρα μας, που υιοθέτησε το αυστηρότερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μείωσης εισοδημάτων, ο πληθωρισμός αντί να επιβραδυνθεί, όπως υπολόγιζαν κυβέρνηση και τρόικα, εκτινάχθηκε στο 5,5%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών. Πολύ απλά, η αύξηση των φόρων πέρασε εξολοκλήρου στις λιανικές τιμές, ενώ στην αγορά έχει στηθεί, κυριολεκτικώς, ένα πάρτι μεσαζόντων με τελικούς χαμένους τους καταναλωτές (...) Εάν η κυβέρνηση δεν λάβει διαρθρωτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τότε θα έχει καταφέρει το ακατόρθωτο: να οδηγήσει σε απόγνωση τους καταναλωτές αλλά και τους παραγωγούς που θα βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται προς όφελος των μεσαζόντων» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΜΑΣ: «Επιχειρήσεις και καταναλωτές που πλήττονται οικονομικά από αυξήσεις τιμών και ενιαίες τιμές πώλησης με πρακτικές αντίθετες στο νόμο περί ανταγωνισμού θα μπορούν να διεκδικούν αποζημιώσεις (...) ο ζημιωθείς μπορεί να απαιτήσει και νόμιμους τόκους (...) εφόσον ο θιγόμενος προσκομίσει διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία για να διεκδικήσει την αποζημίωσή και επικαλείται και συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία βρίσκονται στον αντίδικο το δικαστήριο μπορεί να διατάξει την προσκόμισή τους» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ