Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Επιδιώκει επιτάχυνση και χρονοδιάγραμμα

Την επιτάχυνση των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, όταν οι συνομιλίες ξεκινήσουν ξανά τον Σεπτέμβρη, επιδιώκει η τουρκοκυπριακή πλευρά, σύμφωνα με δηλώσεις του Ντερβίς Ερογλου, ο οποίος, σε συνεργασία με την Αγκυρα, πιέζει για αυστηρά χρονοδιαγράμματα στην εξεύρεση λύσης.

Ο ίδιος, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης Χριστόφια, εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο η ελληνοκυπριακή πλευρά θα κινηθεί προς την κατεύθυνση επιτάχυνσης των συνομιλιών. «Οσο συχνότερα και πιο εντατικά διεξάγονται οι συναντήσεις τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα υπάρχει για επίτευξη του στόχου μιας συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού έως το τέλος του έτους», είπε ο Ερογλου.

Στο μεταξύ, με αφορμή την 50ή επέτειο εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ ΕΣΣΔ/Ρωσίας και Κύπρου, ο Πρόεδρος Ντ. Μεντβέντεφ - θα επισκεφθεί την Κύπρο τον Οκτώβρη - απηύθυνε μήνυμα στον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, διαβεβαιώνοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να συμβάλλει στην επίτευξη δίκαιης και καθολικής διευθέτησης του Κυπριακού.

Χτες, τέλος, η κυπριακή Αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο, ως ύποπτο για συμμετοχή στην κλοπή των εκρηκτικών της Εθνικής Φρουράς και για κατοχή μέρους τους. Ο 31χρονος ήταν μεταξύ των οκτώ συνολικά υπόπτων, που είχαν τεθεί υπό κράτηση, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ