Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Χωρίς ρεύμα το Λένινγκραντ

ΚΕΚΡ: Επικίνδυνος ο διαμελισμός του ενεργειακού συστήματος

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 20 Αυγούστου, για λίγες ώρες το Λένινγκραντ (ή Αγία Πετρούπολη, όπως αποκαλείται σήμερα) έμεινε χωρίς ρεύμα. Ακινητοποιήθηκαν τα τραμ και τα τρόλεϊ, οι γραμμές του μετρό και τα ηλεκτρικά τρένα προαστιακού, ενώ η έλλειψη της ηλεκτρικής σηματοδότησης στην πόλη σήμανε γενικό κυκλοφοριακό «έμφραγμα».

«Το περιθώριο ασφαλείας, το οποίο παρείχε το ενιαίο ενεργειακό σοβιετικό σύστημα υπονομεύθηκε από τις μεταρρυθμίσεις της αγοράς», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΟ Λένινγκραντ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος, που σημειώνει πως «ο παραπέρα διαμελισμός του ενεργειακού συστήματος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά ατυχήματα και σε καταστροφικές συνέπειες. Ενώ σε κάθε περίπτωση φέρει ένα βαρύ φορτίο, με την αύξηση των τιμολογίων, για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους».

Η ανακοίνωση καλεί τους εργαζόμενους σε αγώνα, μέσα από τις γραμμές του «Ενιαίου Μετώπου Εργαζομένων Ρωσίας», ώστε, όπως σημειώνει, τα επιτεύγματα της επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου να τα απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι κι όχι αυτοί που αυτοαποκαλούνται σήμερα «αφεντικά».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ