Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Χτυπάει και τα επιδόματα ανεργίας!

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Τρόπους για να περιορίσει - εικονικά - την αυξανόμενη ανεργία που πλήττει την Ισπανία και που σήμερα ξεπερνά επίσημα το 20,9% αναζητά η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο.

Οπως ανακοινώθηκε χτες από τον Ισπανό υπουργό Εργασίας, Σελεστίνο Κορμπάτσο, η ισπανική κυβέρνηση θα προχωρήσει στον περιορισμό των προϋποθέσεων απόδοσης επιδομάτων ανεργίας μειώνοντας την προθεσμία των 90 ημερών (που ίσχυε σήμερα) σε 30 ημέρες ώστε ο άνεργος να βρει εργασία. Με αυτόν τον τρόπο ο άνεργος θα εξαναγκάζεται να ...δεχθεί όποια θέση εργασίας του πασάρεται με οποιεσδήποτε συνθήκες και μισθούς.

«Δε νοείται για την κυβέρνησή μας άνεργος που να αρνείται μία προσφορά εργασίας», δήλωσε κυνικά ο υπουργός.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως καταργείται το μηνιαίο επίδομα των 426 ευρώ για ανέργους ηλικίας 30-45 ετών που δεν έχουν παιδιά και που έχει λήξει ο χρόνος είσπραξης των επιδομάτων ανεργίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελ Παΐς» το μέτρο αυτό αφορά περίπου 70.000 ανθρώπους. Ωστόσο, επιμηκύνει για ένα ακόμα 6μηνο το «έξτρα» επίδομα που είχε αποφασίσει το Φλεβάρη του 2010 για όσους βρίσκονται σ' αυτές τις ηλικίες και έχουν παιδιά.

Πρόκειται για νέα οδυνηρά αντιλαϊκά μέτρα της ισπανικής κυβέρνησης που έρχονται να προστεθούν στα αντεργατικά μέτρα που έχει λάβει στα τέλη του Μάη ώστε με αφορμή την καπιταλιστική κρίση, να παγιωθούν μέτρα που θα μειώνουν το εργατικό κόστος και όταν έρθει η αναμενόμενη αναιμική ανάκαμψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ