Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA
Καθοριστική ημέρα για τις τιμωρίες

Καθοριστική σύμφωνα με όλα τα χτεσινά σενάρια αναμένεται να είναι η σημερινή ημέρα για το θέμα της επιβολής ποινών ή όχι από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Μπάσκετ σε όσους ενεπλάκησαν στα επεισόδια του αγώνα Ελλάδας - Σερβίας για το διεθνές τουρνουά «Ακρόπολις».

Μπορεί η παγκόσμια ομοσπονδία να έδωσε παράταση 24 ωρών στην ΕΟΚ για την κατάθεση υπομνημάτων και τις απολογίες των παικτών, όμως το θέμα δεν κλείνει. Χτεσινά σενάρια μάλιστα ήθελαν την Παγκόσμια Συνομοσπονδία προκειμένου να μη δημιουργήσει αναταραχή να επιλέξει... βολικές λύσεις με ποινές στους ...ενόχους 1-2 αγωνιστικών άμεσα εφαρμόσιμες (στις πρώτες αγωνιστικές του Μουντομπάσκετ) ή βαρύτερες ποινές εφαρμόσιμες όμως από την επόμενη διεθνή διοργάνωση.

Πάντως, η εξέλιξη με την 24ωρη παράταση ήταν αυτό που ήθελε η ελληνική Ομοσπονδία. Και αυτό γιατί χτες δηλώθηκε επίσημα η ελληνική 12άδα για το Παγκόσμιο και σήμερα εκπνέει η προθεσμία, κάτι που σημαίνει ότι φέρνει σε δύσκολη θέση τους παράγοντες της FIBA σχετικά με τις τιμωρίες παικτών αφού θα δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή στις ομάδες.

Το σίγουρο είναι ότι τα πάντα παραμένουν «ανοιχτά» κι αυτό επιβεβαιώνεται και απ' τις δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο οποίος ανέφερε: «Αυτή την στιγμή δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ