Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΤΡΟΛΑ
Δέκα χιλιάδες υπογραφές κόντρα στις επεκτάσεις

«Σιδηρόδρομος» το πανό που ξετυλίχθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Πάνω του είχαν κολληθεί οι 10.000 υπογραφές ενάντια στα εγκληματικά σχέδια του Λάτση
«Σιδηρόδρομος» το πανό που ξετυλίχθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Πάνω του είχαν κολληθεί οι 10.000 υπογραφές ενάντια στα εγκληματικά σχέδια του Λάτση
Ενα ακόμη αγωνιστικό μήνυμα σε όλους εκείνους που δε διστάζουν, στο βωμό των κερδών να θυσιάσουν το περιβάλλον και το μέλλον των εργαζομένων, έστειλαν χτες κάτοικοι του Θριάσιου Πεδίου, με μια δυναμική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εξωτερικών.

Την ίδια στιγμή, μέσα στο υπουργείο, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνοι για θέματα περιβάλλοντος, μαζί με εκπροσώπους των ελληνικών αρχών συζητούσαν υποθέσεις παραβιάσεων της Κοινοτικής Νομοθεσίας Περιβάλλοντος, καθώς και το θέμα επέκτασης των εγκαταστάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ. Οι αξιωματούχοι της ΕΕ συσκέπτονταν, όταν λίγες ώρες νωρίτερα η Ελευσίνα είχε καλυφτεί από ένα νέφος το οποίο είχε σκεπάσει την πόλη. Αυτό το φαινόμενο, μάλιστα, δεν προήλθε λόγω κάποιας διαρροής από τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων, ήταν απλώς το νέφος που προκαλείται από τα φουγάρα και κατακάθεται σαν ομίχλη όποτε υπάρχει ανάλογο κλίμα. «Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν γίνουν οι επεκτάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ», σχολίαζαν εκπρόσωποι των κατοίκων.

Οι κάτοικοι του Θριάσιου Πεδίου συγκεντρώθηκαν περίπου στις 5 το απόγευμα μπροστά στην είσοδο του υπουργείου, κρατώντας πανό και πικέτες με συνθήματα ενάντια στα εγκληματικά σχέδια του ομίλου Λάτση. Στη συνέχεια ξεδίπλωσαν πανό μήκους 40 μέτρων όπου είχαν κολλήσει επάνω τις πάνω από 10.000 υπογραφές των κατοίκων της περιοχής που εναντιώνονται στα επεκτατικά σχέδια του Λάτση και πραγματοποίησαν ολιγόλεπτο συμβολικό κλείσιμο της Πανεπιστημίου.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε ψήφισμα των κατοίκων στους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι ο όμιλος Λάτση με μία «άνευ προηγουμένου πολυέξοδη διαφημιστική εκστρατεία, αποσκοπεί να διαμορφώσει κατάλληλα την κοινή γνώμη, ώστε να αποδεχτεί ως περιβαλλοντικό εκσυγχρονισμό άλλο ένα περιβαλλοντικό έγκλημα στο Θριάσιο, να πιέσει την κυβέρνηση να χορηγήσει τις άδειες με την τακτική των παρεκκλίσεων από την κείμενη νομοθεσία και να υποχρεώσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ανάψει το "πράσινο φως" για τη δημόσια εγγραφή της ΠΕΤΡΟΛΑ στο Χρηματιστήριο, ώστε οι ανυποψίαστοι επενδυτές να χρηματοδοτήσουν άλλο ένα περιβαλλοντικό ανοσιούργημα».

«Τα κέρδη των ολίγων δεν μπορούν να μπαίνουν πάνω από τον άνθρωπο και το περιβάλλον» τόνισε σε δήλωσή του προς τα ΜΜΕ ο Αντ. Χοροζάνης, επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Δ. Αττικής και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί την απαίτηση των κατοίκων και να μην ενδώσει στις πιο παράλογες αξιώσεις του Λάτση».

Οι διαδηλωτές λίγο μετά τις 6 το απόγευμα αποχώρησαν από το υπουργείο και κλείνοντας μια λωρίδα της Πανεπιστημίου πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την πλ. Αγ. Κωνσταντίνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ