Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απεργούν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι

Με την κήρυξη 24ωρης απεργίας και συγκέντρωση στη Βουλή στις 11 π.μ. απαντούν αύριο οι έκτακτοι αρχαιολόγοι στη συνέχιση της εργασιακής τους ομηρίας και στη μη εξαίρεσή τους από τη διάταξη του 24μηνου του ΠΔ - «Παυλόπουλου», σύμφωνα με την οποία ο εργαζόμενος απολύεται μετά την παρέλευση 24 μηνών στον ίδιο φορέα, χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης.

Η διάταξη αυτή, όπως για πολλοστή φορά σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, «όχι μόνο αποδυναμώνει την Αρχαιολογική Υπηρεσία από έμπειρο, εξειδικευμένο, επιστημονικό προσωπικό, αλλά μας στερεί και το δικαίωμα εργασίας, εφόσον το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αποτελεί το μόνο φορέα απασχόλησής μας (...) Ακόμα και το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχει παραδεχτεί επανειλημμένα τα προβλήματα δυσλειτουργίας που παρατηρούνται στην αρχαιολογική Υπηρεσία με την εκδίωξη του έμπειρου προσωπικού και γι' αυτό τον Ιούνιο του 2010 κατέθεσε στη Βουλή σημείωμα του Πολυνομοσχεδίου, το οποίο εμπεριείχε άρθρο που εξαιρούσε μέρος ειδικοτήτων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας από τον περιορισμό του 24μηνου. Προσωρινά, πιστέψαμε ότι η Κυβέρνηση είχε την βούληση να λύσει το μείζον αυτό ζήτημα εύκολα και χωρίς κόστος. Προς μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση όμως, διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για φρούδες ελπίδες και ότι πέσαμε πάλι θύμα κενών υποσχέσεων, καθώς στις 24/8/10 κατατέθηκε τελικά στη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο, χωρίς την τροπολογία για την εξαίρεσή μας από το 24μηνο. Προφανώς, σκοπός τους ήταν να μείνουμε ήσυχοι την τουριστική σεζόν και τώρα την απέσυραν».

Προσθέτουν ότι «η κατάστασή μας είναι τραγική. Εργαζόμενοι με αγάπη και πάθος για τη δουλειά τους, με πολυετείς σπουδές, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους και με πολυετή εμπειρία, ανάμεσά τους και οικογενειάρχες συνάδελφοι με περισσότερα από 20 χρόνια προϋπηρεσία, δεν μπορούν να εργαστούν ξανά πουθενά. Η Κυβέρνηση μας δίνει πλέον ως μόνες λύσεις ή να αλλάξουμε επάγγελμα ή να αλλάξουμε χώρα ή να διεκδικήσουμε δυναμικά το δικαίωμά μας να είμαστε αρχαιολόγοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ