Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Προς νέο αρχηγό το Εργατικό Κόμμα

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Στις 25 Σεπτέμβρη αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία, αντικαθιστώντας τον Γκόρντον Μπράουν. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα έρθει μια μέρα πριν την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου του κόμματος στο Μάντσεστερ. Τα μέλη του συγκεκριμένου κόμματος καλούνται να ...επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε υποψηφίους, μια επιλογή που δε σηματοδοτεί τίποτα θετικό για τους εργαζόμενους και το λαό καθώς με τις πολιτικές τους εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Ανάμεσα στους πέντε υποψηφίους - Ντέιβιντ και Εντ Μίλιμπαντ, Εντ Μπολς, Αντι Μπέρναμ και Νταϊάν Αμποτ - επικρατέστεροι είναι οι δύο πρώτοι με τον Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, πρώην υπουργό Εξωτερικών στην προηγούμενη κυβέρνηση, να φέρεται να έχει λάβει τη στήριξη 11 από τους 21 σκιώδεις υπουργούς των Εργατικών.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν πως ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ αναμένεται να στηρίξει τον Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, ενώ ο τελευταίος έχει λάβει τη στήριξη του Πίτερ Μάντελσον, πρώην υπουργού Επιχειρήσεων της χώρας. Πάντως, η Γενική Ενωση Εργαζομένων της Βρετανίας «GMB» - ένα από τα μεγαλύτερα σε αριθμό μελών εργατικά συνδικάτα της χώρας - απείλησε να διακόψει τη χρηματοδότηση προς τους Εργατικούς, αν στο αξίωμα του νέου αρχηγού του κόμματος δεν εκλεγεί ο Εντ Μίλιμπαν, που εμφανίζεται ως δήθεν ...αριστερή πτέρυγα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ