Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Αιματηρή χρονιά για τις δυνάμεις κατοχής

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Η πλέον αιματηρή χρονιά για τα στρατεύματα κατοχής αναμένεται ότι θα είναι το 2010, με τους νεκρούς κατοχικούς στρατιώτες να φτάνουν τους 490, εκ των οποίων οι 324 Αμερικανοί. Οπως αναφέρουν οι κατοχικές δυνάμεις, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τους 521 νεκρούς κατοχικούς στρατιώτες του 2009, σημειώνοντας ωστόσο, όπως τόνισαν ο γγ του ΝΑΤΟ, Αντερς Φον Ράσμουσεν και ο επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων, Ντέιβιντ Πετρέους, ότι η κατάσταση αναμένεται να οξυνθεί πριν αποτυπωθεί στο πεδίο της μάχης η «σχεδιαζόμενη πρόοδος» υπέρ της κατοχής.

Πολεμική παραμένει και η κατάσταση στο Πακιστάν, με το λαό να δολοφονείται από τον κυβερνητικό στρατό, ενώ προσπαθεί να συνέλθει από τις πλημμύρες. Τουλάχιστον 60 άνθρωποι στην πλειοψηφία τους άμαχοι και κυρίως παιδιά έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, κατά την διάρκεια βομβαρδισμών της πακιστανικής αεροπορίας, με στόχο «κρησφύγετα των Ταλιμπάν», στην περιοχή Κίμπερ και Ορακζάι. Στην περιοχή της Λαχόρης περισσότεροι από 25 σιίτες έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 180 τραυματίστηκαν, από επιθέσεις «σουνιτών» με τρεις βόμβες που εξερράγησαν σε θρησκευτική τελετή, σε μία ακόμα ενέργεια θρησκευτικού φανατισμού που επίσης καλλιεργείται για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Την ίδια στιγμή, εντείνεται η απελπιστική κατάσταση που άφησαν πίσω οι πλημμύρες. Ο Πακιστανός πρωθυπουργός δε δίστασε να προβλέψει εκτίναξη του πληθωρισμού στο 20%, λόγω της καταστροφής, γεγονός που θα σημάνει ραγδαία αύξηση σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, που θα πλήξει ακόμα περισσότερο το λαό, που ήδη υποσιτίζεται και δεν μπορεί να επιβιώσει. Στο Πακιστάν έφτασε χτες και η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού Εμινέ Ερντογάν, συνοδευόμενη από τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου, Εγκεμέν Μπαγίς, προκειμένου να παραδώσουν οικονομική και υλική βοήθεια, στοχεύοντας παράλληλα σε πολιτική παρέμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ