Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΝΟ
Το βασίλειο της νοθείας

Μόλις 49, από τους 112 συμβούλους,  εξέλεξαν τους αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, παραβιάζοντας ακόμη και το ισχύον καταστατικό  

Παρωδία! Ετσι μόνο μπορούν να χαρακτηριστούν οι διαδικασίες που επικράτησαν κατά τη χτεσινή δεύτερη και τελευταία μέρα του γενικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Στα «γρήγορα» και παραβιάζοντας ακόμα και αυτό το καταστατικό - έκτρωμα της Ομοσπονδίας, το «αλλοιωμένο» σώμα του συμβουλίου εξέλεξε 6 συνδικαλιστές, οι οποίοι επωμίζονται με το καθήκον να νοθεύσουν και το συνέδριο της ΓΣΕΕ! Οι 6 αντιπρόσωποι για το συνέδριο της ΓΣΕΕ «εκλέχθηκαν» από το κοινό ψηφοδέλτιο - το οποίο ήταν και το μοναδικό που παρουσιάστηκε - που συγκρότησαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. Οι αντιπρόσωποι των ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και άλλοι, από την πρώτη μέρα κατήγγειλαν τα όσα διαδραματίζονταν στο συμβούλιο και αρνήθηκαν να συμμετέχουν σε αυτό το «θέατρο».

Από προχτές, μέρα έναρξης των διαδικασιών, το συμβούλιο αποτέλεσε μία παρασυναγωγή. Ξεκίνησε με ένα σώμα αλλοιωμένο, καθώς από τους 112 αντιπροσώπους που εκλέγουν οι ναυτεργάτες από τα σωματεία τους διαγράφηκαν από το συμβούλιο οι 27, δηλαδή οι ψήφοι χιλιάδων ναυτεργατών πετάχτηκαν στο καλάθι, λόγω του εξωφρενικού περιορισμού του ενός δεκάτου που περιέχει το καταστατικό της Ομοσπονδίας, περιορισμό που οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ, προφυλάσσουν ως κόρη οφθαλμού. Με ευθύνη αυτής της πλειοψηφίας, των συνδικαλιστών δηλαδή που διεκδικούν επάξια τον τίτλο των εγκάθετων των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, στο συμβούλιο πάρθηκαν αποφάσεις που ανάβουν «το πράσινο φως» στο μπλοκ κυβέρνησης και εφοπλιστών να συνεχίσει τη σφοδρή επίθεση που έχει εξαπολύσει σε κάθε ναυτεργατική κατάκτηση.

Τη χτεσινή μέρα, αποκορύφωμα της νοθείας, 49 συνδικαλιστές όλοι κι όλοι, δηλαδή ούτε οι μισοί από αυτούς που εκλέγονται από τα ναυτεργατικά σωματεία, και παραβιάζοντας το άρθρο του καταστατικού της ΠΝΟ που αναφέρει ότι οι αντιπρόσωποι για τη ΓΣΕΕ εκλέγονται με το σύστημα της απλής αναλογικής, εξέλεξαν αντιπροσώπους για τη Συνομοσπονδία, αρνούμενοι να συμμετέχουν στη διαδικασία και οι 112 εκλεγμένοι σύμβουλοι. Αξίζει να συμπληρωθεί δε, στην υπόθεση της αλλοίωσης ότι ακόμα και από αυτούς τους 49 άλλοι ήταν εκλεγμένοι με απλή αναλογική και άλλοι με πλειοψηφικό σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ