Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ
«Καμία δικαιολογία για την πράξη των κατηγορουμένων»

Συνεχίστηκε και χτες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας η αγόρευση της Πολιτικής Αγωγής. Η συνήγορος της οικογένειας του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωσταντοπούλου, αναφερόμενη στους κατηγορούμενους Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη, βασιζόμενη πάντα στις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, στις απολογίες των κατηγορουμένων και στις εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης, τόνισε ότι «οι κατηγορούμενοι, με κοινό δόλο, με κοινό σκοπό, με στόχο τη θανάτωση του Αλέξανδρου συναποφάσισαν και εκτέλεσαν τη δολοφονία, με τον Κορκονέα να πυροβολεί και τον Σαραλιώτη να του συμπαραστέκεται σε κάθε του βήμα, πριν την πράξη, κατά τη διάρκεια και μετά, εμψυχώνοντάς τον και συμμετέχοντας στην πράξη του με κάθε τρόπο».

Για τον Β. Σαραλιώτη, μάλιστα, που ισχυρίστηκε ότι δεν έχει ευθύνη γιατί δεν πυροβόλησε, είπε «εμείς λέμε ότι έχει ακέραια την ευθύνη της συμμετοχής, γιατί έκανε όλα τα υπόλοιπα. Το μόνο που δεν έκανε ήταν να πυροβολήσει. Εριξε βομβίδα κρότου λάμψης, έβριζε χυδαία μαζί με τον Κορκονέα τα παιδιά, βγήκε 3 φορές από το περιπολικό, συνόδευε τον Κορκονέα σε όλη τη διαδρομή από το περιπολικό στον τόπο του εγκλήματος, αρνήθηκε να περιμένει τη διμοιρία, στάθηκε δίπλα στον Κορκονέα την ώρα που πυροβολούσε, κρατώντας και ο ίδιος το όπλο του και συνόδευσε τον Κορκονέα μετά τον πυροβολισμό, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας τον πυροβολισμό. Ο ίδιος από τις πρώτες τους απολογίες ταυτίστηκε απόλυτα με τον Κορκονέα μιλώντας για τον κοινό τους σκοπό και ισχυριζόμενος ότι "σκοπός μας δεν ήταν να σκοτώσουμε"».

Τέλος, απευθυνόμενη στο δικαστήριο, υπογράμμισε ότι «καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για την πράξη των κατηγορουμένων». Και ότι «το δικαστήριό σας παρακολουθεί με αγωνία και ολόκληρη η κοινωνία και αναμένει μια απόφαση - σταθμό στα δικαστικά χρονικά, χωρίς ωραιοποιήσεις και στρογγυλέματα, μια απόφαση που θα αποτυπώνει, θα αποδοκιμάζει και θα τιμωρεί τις πράξεις των κατηγορουμένων, ώστε να μην υπάρξει άλλος Επ. Κορκονέας που με τόση ευκολία να κάνει χρήση του όπλου του απέναντι σε ένα παιδί, ώστε να μην υπάρξει άλλος Β. Σαραλιώτης, που με τόση ευκολία θα συμπαρασταθεί στο δράστη, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πράξη του. Και για να μην υπάρξουν άλλοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας όπως ο Κ. Κουζέλης, ο Δ. Μηνούδης, ο Χρ. Θωμάς και προφανώς και άλλοι, οι οποίοι με τρόπο τόσο ανερυθρίαστο, τόσο απροσχημάτιστο και τόσο ωμά εγκληματικό να προσπαθήσουν να συσκοτίσουν άλλη υπόθεση δολοφονίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ