Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ
Εξαγοράζει αιολικά πάρκα

Τρία αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 24,65 MW και ακόμη τρία υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος 48 MW, θα αποκτήσει η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, από τον όμιλο εταιρειών BCI. Την εξαγορά ενέκρινε το ΔΣ της ΔΕΗ, επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι «η σχετική σύμβαση δεν έχει ακόμη υπογραφεί, ενώ το οριστικό τίμημα θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση του οικονομικού και νομικού ελέγχου».

Η ΔΕΗ ήταν η πρώτη εταιρεία ηλεκτροπαραγωγής στην Ευρώπη που λειτούργησε αιολικό πάρκο, το 1982 στην Κύθνο. Η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε μέχρι που η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο αποφάσισαν ότι η ηλεκτροπαραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) είναι χρήσιμη για το περιβάλλον, την απεξάρτηση από το πετρέλαιο και κυρίως την... τσέπη των πλουτοκρατών.

Ετσι έφτασε η ΔΕΗ σήμερα στο σημείο να εξαγοράζει έργα ΑΠΕ, και μάλιστα αναμένεται αρκετά υψηλό το τίμημα, ενώ θα μπορούσε να είχε αναπτύξει τον τομέα προς όφελος των λαϊκών νοικοκυριών. Κάτι που μπορεί να γίνει ακόμη και τώρα υπό την προϋπόθεση της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ