Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ
ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων

Καθολική υπήρξε η συμμετοχή των εργαζόμενων στα εμφιαλωμένα ποτά στην 4ωρη στάση εργασίας, που πραγματοποίησε χθες από τις 11.30 π.μ. μέχρι τις 3.30 μ.μ., το Συνδικάτο Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Βορ. Ελλάδας, αντιδρώντας στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δραστηριότητας και σαν έκφραση συμπαράστασης σε 4 μέλη του συνδικάτου, που δικάζονταν χτες, λόγω προσφυγής του γνωστού εργοδότη Λυμπερόπουλου.

Το δικαστήριο τελικά ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης των τεσσάρων συνδικαλιστών για τις 24 Σεπτέμβρη του 2001. Η συγκέντρωση των απεργών, που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, για συμπαράσταση στους δικαζόμενους, σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία. Εκατοντάδες εργαζόμενοι - απεργοί του κλάδου έκλεισαν όλο το χώρο στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου με πανό, πικέτες και συνθήματα και καταδίκασαν τις «στημένες δίκες», όπως τις χαρακτήρισε με δήλωσή του στο «Ρ» ο γ. γραμματέας του συνδικάτου, Μιχάλης Μπαγτζής.

Ο Μ. Μπαγτζής τόνισε, επίσης, ότι το συνδικάτο «δεν πρόκειται να δεχτεί την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των εργατικών αγώνων και πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι εργοδότες και όσοι τους στηρίζουν ότι δε θα τους περάσει».

Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους, που καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και ποινικοποίησης των αγώνων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ