Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΕΜ
Να ληφθούν μέτρα ασφαλείας

Καταγγέλλει  την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και την εντατικοποίηση για το θάνατο 22χρονου εργάτη στη «Χαλυβουργία Θεσσαλίας»

Το νέο θανατηφόρο ατύχημα που έγινε την περασμένη Τετάρτη στη «Χαλυβουργία Θεσσαλίας» του κ. Μάνεση, όταν ο 22χρονος χειριστής μηχανήματος Γιώργος Μπουκουβάλας χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου.

Η ΠΟΕΜ αναφέρει ότι πρόκειται για το τέταρτο θανατηφόρο ατύχημα την τελευταία 10ετία και το δεύτερο τον τελευταίο χρόνο, που γίνεται στη συγκεκριμένη Χαλυβουργία. «Η εντατικοποίηση της δουλιάς - τονίζεται - σε όλους τους εργαζόμενους της "Χαλυβουργίας", η απειρία του αδικοχαμένου τεχνίτη και η έλλειψη προστατευτικών μέσων είναι οι αιτίες που συνέβη το θανατηφόρο ατύχημα». Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο δεν υπάρχει ΕΥΑΕ και ο εργοδότης δεν παίρνει μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Οπως δε και στα περισσότερα εργοστάσια, δεν έχει γίνει γραπτή εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου, όπως το ΠΔ 17/96 ορίζει.

Η ΠΟΕΜ υπογραμμίζει ότι «σοβαρές ευθύνες έχει και το υπουργείο Εργασίας για την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους ΚΕΠΕΚ και ΣΕΠΕ, που, ουσιαστικά, με την υπολειτουργία τους, βοηθούν στην ασυδοσία της εργοδοσίας. Ο κλάδος μας πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στην απληστία της εργοδοσίας και του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη».

Η ΠΟΕΜ καλεί το υπουργείο Εργασίας να πάρει μέτρα ενίσχυσης του ελεγκτικού μηχανισμού για περισσότερους ελέγχους στα εργοστάσια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ