Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αισιόδοξα αγωνιστικά μηνύματα

  Κλιμάκια του ΠΑΜΕ «οργώνουν» τους χώρους δουλιάς καλώντας τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο κατά του προϋπολογισμού στις 19 Δεκέμβρη

Με έντονη ανησυχία και αγανάκτηση αντιμετωπίζουν οι μεταλλεργάτες της Θεσσαλονίκης την πολιτική κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης, που οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Γι' αυτό και προετοιμάζονται να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 19 Δεκέμβρη στις 6μμ στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Το μήνυμα αυτό στέλνουν οι εργαζόμενοι στις μονάδες μετάλλου της βιομηχανικής περιοχής Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των περιοδειών που πραγματοποίησαν χτες και προχθές κλιμάκια στελεχών του ΠΑΜΕ στην ΕΛΒΟ και στα μηχανουργεία Ορφανίδη, Πατινίδη, την ΕΛΛΑΣ ΚΑΝ και άλλα εργοστάσια της ζώνης.

Χαρακτηριστικό εξάλλου της σημερινής ατμόσφαιρας στους χώρους δουλιάς και των διαθέσεων των εργαζομένων αποτελεί, όπως δήλωσε το στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, Παύλος Αρβανιτίδης, το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι ολοένα και πιο ανοιχτά και έντονα καταδικάζουν τις πλειοψηφίες των διοικήσεων των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΘ για τη μέχρι τώρα υποτελή στάση τους, που οδηγεί στο ξεπούλημα των εργατικών κατακτήσεων.

Αυτός είναι ασφαλώς και ο κυριότερος λόγος για την προσπάθεια που καταβάλει η πλειοψηφία της νέας διοίκησης του ΕΚΘ να προβάλει την εικόνα της αγωνιστικότητας, της στήριξης των εργατικών αγώνων. Η στάση αυτή επιβάλλεται από τις διεργασίες που συντελούνται στους εργασιακούς χώρους και απειλούν την πλειοψηφία με πραγματική χρεοκοπία και απομόνωση.

Αισιόδοξα μηνύματα για την επιτυχία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ έρχονται και από το χώρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Χτες και προχτές στελέχη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν περιοδείες σε 14 ξενοδοχειακές μονάδες και, παρά την έντονη εργοδοτική τρομοκρατία που επικρατεί στον κλάδο, ήρθαν σε επαφή με τους περισσότερους εργαζόμενους διαπιστώνοντας ότι η ανταπόκριση των εργαζόμενων στο μήνυμα του ΠΑΜΕ είναι θετική.

Μοιράστηκε έντυπο υλικό και η εκτίμηση των υπεύθυνων είναι ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα έχουν καλή συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, έχουν προγραμματιστεί περιοδείες στις τράπεζες και τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ