Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Συντονισμένα αγωνιστικά πυρά

  Στις 19 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι απαντούν με συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στην εισοδηματική κυβερνητική πολιτική

Συλλαλητήρια ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό του 2001 πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας την Τρίτη 19 Δεκέμβρη. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κάνιγγος στις 6 το απόγευμα. Την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος διοργανώνεται αντίστοιχο συλλαλητήριο από την ΑΔΕΔΥ.

Στη Λάρισα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία και το διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων. Στο Βόλο η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών διοργανώνει το συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. Στην Καρδίτσα το αγωνιστικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία στις 12.30 μ.μ. Συνδιοργανωτές του συλλαλητηρίου είναι το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων και δήμοι του νομού. Επίσης, η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων αποφάσισε να μείνουν κλειστοί όλοι οι δήμοι και οι κοινότητες στο νομό. Στα Τρίκαλα, επίσης, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη Βέροια, διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Αγ. Αντωνίου. «Στον αγώνα αυτό καλούμε τους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους άνεργους του νομού και της πόλης μας», τονίζεται σε ανακοίνωση του Μετώπου και σημειώνεται ότι «ο αγώνας αυτός πάει παράλληλα και συνδέεται με τα εργασιακά, αφού ο προϋπολογισμός του 2001 είναι ακόμη ένα αντιλαϊκό εργαλείο και μέσον για την κυβέρνηση που ανακατανέμει το εθνικό εισόδημα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων της χώρας, ενώ εξασφαλίζει υπερκέρδη στις πολυεθνικές».

Πάλι με το «διάλογο»

Στο μεταξύ, την ώρα που οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα δίνουν τη μάχη ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, η ΓΣΕΕ καλεί τις εργοδοτικές οργανώσεις σε συνάντηση μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Γενάρη, στα πλαίσια της λογικής του «κοινωνικού διαλόγου». Σκοπός της πρόσκλησης είναι να ανοίξει «ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων», σχετικά με την αναπροσαρμογή της ρήτρας κάλυψης του πληθωρισμού στις αυξήσεις των αποδοχών των εργαζομένων για το 2000, το 35ωρο, την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, η οποία κόπιασε για να μην πετύχει η τελευταία απεργιακή κινητοποίηση στις 7 Δεκέμβρη, περίμενε να ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο χωρίς να αναλάβει καμιά νέα αγωνιστική πρωτοβουλία. Ζητώντας τη συγκεκριμένη συνάντηση, έχει αποφύγει να θέσει έστω και σε κάποια τυπική ετοιμότητα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας!

Τη διεκδίκηση έκτακτης επιδότησης των μακροχρόνια ανέργων για τις γιορτές, αύξησης του επιδόματος ανεργίας, αύξησης του χρόνου χορήγησής του, προτείνει η Αυτόνομη Παρέμβαση με επιστολή των στελεχών της στη ΓΣΕΕ. Βεβαίως, η αύξηση του επιδόματος ανεργίας είναι θέση της ΓΣΕΕ, μόνο που δεν κάνει τίποτα για να προωθήσει το αίτημα. Την έκτακτη επιδότηση των ανέργων έχει ζητήσει το ΚΚΕ από την κυβέρνηση με ερώτηση βουλευτών του στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ