Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κόντρα στα συμφέροντα των ΕΒΕ

Απέναντι στην εκφρασμένη αξίωση της τρόικας και του μεγάλου κεφαλαίου για άμεση συρρίκνωση του πλήθους των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, η οποία στηρίζεται απόλυτα από την κυβέρνηση και την πολιτική της, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ «σφυρίζει αδιάφορα» και επιμένει στην τακτική αποπροσανατολισμού των εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, με τις θέσεις που περιλαμβάνονται σε υπόμνημα, στα κείμενα που παρέδωσε με αφορμή την έκθεση της ΔΕΘ.

***

Η πλειοψηφία επιμένει ουσιαστικά, να στηρίζει τα μέτρα που στόχο έχουν την καταστροφή της πλειοψηφίας των μικρών ΕΒΕ, ενδεχομένως ελπίζοντας ότι οι μεγαλύτεροι των ΕΒΕ, αυτοί που θα επιβιώσουν, θα έχουν προνομιακό πεδίο δραστηριοποίησης και συνομιλίας με τις πολυεθνικές και τις ντόπιες μεγάλες επιχειρήσεις. Γι' αυτό ίσως στηρίζει τα συμφέροντά τους, υιοθετώντας τις θέσεις τους για το κράτος - βαρίδι στην ανάπτυξη και άλλα παρόμοια.

***

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η ψευδεπίγραφη θέση της ΓΣΕΒΕΕ, ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, έχει προχωρήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων με βασική αρχή την "προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις"». Είναι σαφές πως η ΓΣΕΒΕΕ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει για τα μεγέθη «μεσαίος» και «μικρός» της ΕΕ και εξακολουθεί να σπέρνει αυταπάτες στους εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς ΕΒΕ της χώρας μας, που είναι ταυτόχρονα αυτοαπασχολούμενοι στις δουλειές τους και οι οποίοι δε χωρούν στους σχεδιασμούς ΕΕ - μεγάλου κεφαλαίου.

***

Η ουσία πάντως είναι ότι η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ προσυπογράφει τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Συμφωνεί με τη περιβόητη δημοσιονομική προσαρμογή, την πολιτική τσακίσματος των λαϊκών δικαιωμάτων, ζητώντας απλά επαναδιαπραγμάτευση του χρονικού ορίζοντα με την τρόικα. Συμφωνεί με τη στήριξη των τραπεζών, ζητώντας δεσμεύσεις στήριξης της ...«πραγματικής οικονομίας». Στηρίζει τις αποπροσανατολιστικές φλυαρίες περί μετατροπής του ΤΕΜΠΜΕ σε φορέα χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων, παρακάμπτοντας το πρόβλημα των ΕΒΕ που δεν είναι η χρηματοδότηση, αλλά η κυριαρχία των πολυεθνικών που απλώνουν τα πλοκάμια τους σ' ολόκληρη την αγορά. Προτείνει αφορολόγητο 30% επί των κερδών για επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι ... 5 εκατ. ευρώ, λες και εκπροσωπεί επιχειρηματίες με τζίρους των 10.000 ευρώ τη μέρα, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των ΕΒΕ εργάζονται για το μεροκάματο.

***

Αυτή είναι η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ, αυτή και η πολιτική της. Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, είναι καιρός να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, και να συστρατευτούν κόντρα στην πολιτική του αφανισμού τους, σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, με την ΠΑΣΕΒΕ. Τώρα, πριν είναι εντελώς αργά.


Γ. Φ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ