Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Γενικεύεται η επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών

Κλήσεις μαθητών σε απολογία, στο Σταυρό Θεσσαλονίκης

Επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων φαίνεται πως αρχίζει να εκδηλώνεται στα σχολεία, με στόχο την τρομοκράτηση των μαθητών μπροστά στην πολιτική της κυβέρνησης που πυροδοτεί αντιδράσεις. Μετά την περίπτωση της Ορεστιάδας, νέο κρούσμα σημειώθηκε αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, στο ΓΕΛ Σταυρού.

Την Παρασκευή κλήθηκε τηλεφωνικά από το Αστυνομικό Τμήμα Σταυρού ο πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου του Λυκείου, προκειμένου να καταθέσει για τη συμμετοχή του στην κατάληψη που έγινε το Νοέμβρη του 2009. Σύμφωνα με όσα του είπαν, έχει σχηματιστεί δικογραφία από τον εισαγγελέα σε βάρος του. Μάλιστα ο διευθυντής του ΑΤ του ζήτησε να κατονομάσει τα ονόματα των υπόλοιπων μελών του 15μελούς προκειμένου να κληθούν και αυτοί για απολογία. Μετά από παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην αστυνομία, ο μαθητής δεν παρουσιάστηκε στο Τμήμα, αλλά του ανακοινώθηκε πως θα του σταλεί κλήση για να πάει να καταθέσει! Το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη συνεχίστηκαν οι κλήσεις μαθητών μελών του 15μελούς του ΓΕΛ Σταυρού.

Χτες το απόγευμα συνεδρίασε το τοπικό Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Σταυρού προκειμένου να σχεδιάσει την αγωνιστική απάντηση των μαθητών στην επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα τους.

Στο πλευρό των μαθητών στέκεται η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και ξεκαθαρίζει ότι οι αγώνες των μαθητών δεν ποινικοποιούνται, τους νομιμοποιούν οι ανάγκες τους.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Σε περίοδο οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, όπως τώρα, φαίνεται πιο καθαρά από ποτέ ότι το τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού και η καταστολή - τρομοκρατία του, είναι πλευρές της ίδιας πολιτικής. Είναι αυτή που από τη μια πετσοκόβει το μισθό των εργαζομένων, αυξάνει τις απολύσεις, φορτώνει κι άλλους φόρους στην εργατική τάξη, την αναγκάζει να δουλεύει μέχρι τα βαθιά γεράματα και από την άλλη αδειάζει τα σχολεία από καθηγητές, βιβλία, στοιβάζει τα παιδιά κατά 30άδες, θησαυρίζει τους εμπόρους της γνώσης, βάζει χιλιάδες ταξικούς φραγμούς».

«Φαίνεται ακόμη μια φορά περίτρανα πως η οργανωμένη δράση και του μαθητικού κινήματος ενοχλεί, είναι αγκάθι στα σχέδια της κυβέρνησης για την ισοπέδωση του σχολείου. Φοβούνται τους μαθητές όταν οργανώνονται μέσα από τα συμβούλιά τους και δρουν με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους συγκροτημένα και με βάση συλλογικές αποφάσεις».

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Θα σπάει στην πράξη στο βαθμό που θα μαζικοποιούνται οι συλλογικές διαδικασίες των μαθητών, στο βαθμό που πιο ορμητικά και αποφασιστικά συμμετέχουμε στους αγώνες για άλλο σχολείο που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας», τονίζει μεταξύ άλλων η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ