Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
«Κλειστόν» λόγω έλλειψης καθηγητών

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Από παλιότερη κινητοποίηση των μετεκπαιδευόμενων στο ΚΕΣΕΝ ενάντια στην υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης που επιχειρείται εδώ και χρόνια
Από παλιότερη κινητοποίηση των μετεκπαιδευόμενων στο ΚΕΣΕΝ ενάντια στην υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης που επιχειρείται εδώ και χρόνια
Τα 9 τμήματα πλοιάρχων καλούνται να καλυφθούν από... 7 όλους κι όλους καθηγητές, ενώ από τους 18 καθηγητές που θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται στις θέσεις τους, υπάρχουν μόλις τέσσερις! Αυτή ήταν μέχρι και χτες η κατάσταση στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού, το οποίο αν και θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει την λειτουργία του από τις 3 Σεπτέμβρη, μέχρι και χτες ήταν κλειστό! Οσο για το πότε θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων, αυτό είναι άγνωστο καθώς η γραμματεία έχει εκδώσει ανακοίνωση προς τους «ενδιαφερόμενους», για την παρακολούθηση των μαθημάτων «να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την γραμματεία μετά την 9/9/2010»!

Τα ίδια ακριβώς προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) και βεβαίως όλα αυτά, αποτελούν ανάγλυφη απόδειξη της υπονόμευσης της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης προκειμένου με την πασίγνωστη μέθοδο της σκόπιμης απαξίωσης να περάσει στα νύχια των ιδιωτών. Η υποβάθμιση και παράδοση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης στους επιχειρηματίες, είναι μία από τις βασικές αξιώσεις που προβάλλουν οι εφοπλιστές και συγκεκριμένα η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) με σκοπό την «παραγωγή» φτηνών και πειθήνιων ναυτεργατών. Οι δραματικές εξελίξεις στο ΚΕΣΕΝ, στις ΑΕΝ και κατά συνέπεια σε βάρος των ναυτεργατών, δεν είναι άσχετες με το γεγονός ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη «διάλογος» μεταξύ του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» (υπεύθυνο για τη ναυτική εκπαίδευση) και της ΕΕΕ με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης». Μάλιστα χτες το μεσημέρι και ενώ το ΚΕΣΕΝ είναι ακόμα κλειστό, η Διεύθυνση Ναυτικής Εκπαίδευσης κορυφώνοντας την πρόκληση, έστειλε στα ναυτεργατικά σωματεία και στην ΠΕΜΕΝ «σήμα», να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο σχετικό «διάλογο»!

Στην καταγγελία της η ΠΕΜΕΝ επισημαίνει ότι η κατάσταση στη ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, είναι αποτέλεσμα της απαξίωσης και της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων που την υπηρετούν, ΝΔ, ΣΥΝ, ΛΑ.Ο.Σ., που χτυπάνε το ναυτεργάτη, τον εργαζόμενο σε όλες τις πλευρές της ζωής του. Απαιτεί άμεση πρόσληψη καθηγητών με σταθερή μόνιμη σχέση εργασίας και αξιοκρατικά κριτήρια και μετεκπαίδευση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Καλεί τους σπουδαστές, τους ναυτεργάτες οργανωμένα, συλλογικά, με τις ταξικές δυνάμεις ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΑΜΕ «να αγωνιστούμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να διεκδικήσουμε αιτήματα με βάση τις σύγχρονες και πραγματικές μας ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ