Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΟΑΤΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-0
Εμεινε στο παιχνίδι

Η Εθνική, μάλλον περισσότερο εύκολα από όσο περίμενε, κατάφερε να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα (0-0) στην Κροατία. Και έτσι να παραμείνει «ζωντανή» στο παιχνίδι της διεκδίκησης του εισιτηρίου για τα τελικά του EURO 2012.

Στο γήπεδο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο αξιώσεων. Το θέαμα ήταν μέτριο και οι ευκαιρίες λιγοστές. Οι «γαλανόλευκοι» έδειξαν πως το να έχουν βασικό στόχο την άμυνα και όχι να κάνουν παιχνίδι και να επιζητούν τη νίκη (ακόμα) τους ταιριάζει περισσότερο. Με καλύτερο όλων τον Παπασταθόπουλο κράτησαν τους γηπεδούχους μακριά από το γκολ.

Η Κροατία μπήκε δυνατά και πίεσε αρκετά στην αρχή και στο τέλος της αναμέτρησης. Αλλά - πλην ελαχίστων περιπτώσεων - δεν απείλησε σοβαρά. Είχε τη κατοχή, είχε τον έλεγχο ως έξω από την ελληνική περιοχή αλλά μέχρι εκεί. Η καλή αλληλοκάλυψη, τα τρεξίματα και οι γρήγορες επιστροφές (στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα) των φιλοξενουμένων δεν επέτρεπαν τη δημιουργία κινδύνων. Από την άλλη - ακόμα και αν ήθελαν - οι Ελληνες παίχτες δεν μπόρεσαν να φτάσουν με αξιώσεις κοντά στο γκολ. Ακόμα και στις ελάχιστες ευκαιρίες που έκαναν οι τελικές επιλογές ήταν (άκρως ατομικιστικές και) κάκιστες.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Ρούνιε, Σρνα, Στρνιτς, Σίμουνιτς, Τσόρλουκα, Βουκόγεβιτς (57' Ράκιτιτς), Κράνιτσαρ, Πράνιτς, Μόντριτς, Πέτριτς (46' Γέλαβιτς), Ολιτς (73' Εντουάρντο).

ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Βύντρα, Τζαβέλας, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Τοροσίδης (93' Σεϊταρίδης), Καραγκούνης (70' Νίνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (57' Γκέκας)

  • Στα υπόλοιπα παιχνίδια του 6ου ομίλου τα αποτελέσματα ήταν Γεωργία-Ισραήλ 0-0, Μάλτα-Λετονία 0-2 (42' Γκορκς, 85' Βερπακόφσκις). Στη βαθμολογία προηγούνται Ισραήλ και Κροατία με 4 πόντους και ακολουθούν Λετονία 3, Γεωργία, Ελλάδα 2, Μάλτα 0. Στην επόμενη αγωνιστική θα αναμετρηθούν Γεωργία - Μάλτα, Ελλάδα - Λετονία (8/10), Ισραήλ - Κροατία (9/10).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ