Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΝΤΖΟΤΡΑΤΕΣ
Αντίσταση στην ευρωπολιτική αφανισμού

ΚΚΕ: Απαιτείται πολιτική επιβίωσης των ψαράδων και προστασίας του θαλάσσιου πλούτου

Αντιμέτωποι με την πολιτική αφανισμού, της ΕΕ, και την πολιτική εμπαιγμού της κυβέρνησης βρίσκονται οι ψαράδες της βιντζότρατας. Χτες αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Σωματείου Ψαράδων βιντζότρατας είχε συνάντηση στα Γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος. Στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση για την πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολούμενους ψαράδες της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΕΕ, της Επιτρόπου Αλιείας M. Δαμανάκη και της Κομισιόν, τα 431 αλιευτικά σκάφη που στο Αλιευτικό Μητρώο είναι καταγεγραμμένα σαν παράκτιο παραδοσιακό αλιευτικό εργαλείο βιντζότρατα θα πρέπει να «φύγουν» από τις ακτές μέσα στο 2010. Οι βιντζότρατες είναι τα καΐκια που ψαρεύουν τη μαρίδα, το γαύρο και τη γόπα. Δηλαδή ψάρια που κύρια καταναλώνει η λαϊκή οικογένεια, αφού δύσκολα μπορεί να αγοράσει άλλης κατηγορίας ψάρια. Η αντιπροσωπεία των ψαράδων αποτελούμενη από τους Γ. Φατούρο, Ν. Βαβουλάκη, Μ. Καραντώνη, Γ. Παπαδημητρίου και Θ. Καλογερογιάννη επέδωσε υπόμνημα με τα βασικά αιτήματά τους και ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη σταθερή στάση του ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματος που εφαρμόζει η ΕΕ.

Ο Βουλευτής του Κόμματος Γ. Μαυρίκος υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι σταθερά στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων ψαράδων. Σημείωσε ότι στόχος της ΕΕ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι να συγκεντρωθεί η αλιευτική παραγωγή σε καρτέλ, να χτυπηθούν οι ψαράδες και να πάρει προβάδισμα η ιχθυοκαλλιέργεια και οι πολυεθνικές που την ελέγχουν. Κι αφού γίνει συγκεντροποίηση, τα φαινόμενα της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας θα πολλαπλασιαστούν. Ο Γ. Μαυρίκος σημείωσε επίσης ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ της επιβίωσης των Ελλήνων ψαράδων με την ταυτόχρονη προστασία του θαλάσσιου πλούτου και του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ