Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΑΠ - ΠΑΣΠ
Κινήσεις υποκρισίας

«Θυμήθηκαν» ξαφνικά το ...Πανσπουδαστικό Συνέδριο!

Το Πανσπουδαστικό Συνέδριο θυμήθηκαν, ξαφνικά, οι δυνάμεις του δικομματισμού στα πανεπιστήμια, οι οποίες εδώ και 15 χρόνια έχουν κάνει ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, για να μην υπάρχει στοιχειώδης οργάνωση στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα! Ολόκληρα χρονικά εκφυλισμού μπορεί να γράψει κανείς, για τα «έργα και ημέρες» «διαπραγματεύσεων» και εκφυλισμού απ' αυτούς που συντονισμένα, τώρα, «καίγονται» για Πανσπουδαστικό Συνέδριο. Την ίδια ώρα δεν έχουν, καν, συγκροτηθεί ΔΣ σε πολλές σχολές, με δική τους ευθύνη, ενώ ο εκφυλισμός συνεχίζεται. Θυμίζουμε ότι οι φοιτητικές εκλογές έχουν γίνει απ' τις 19 Μάη! Μάλιστα, είχαν βάλει την υπογραφή τους για να γίνει Πανσπουδαστικό Συνέδριο στις 28 - 30 Μάη 2010, αλλά εκείνη την περίοδο είχαν ...άλλα ενδιαφέροντα (ίσως κάποια εκδρομή στη Μύκονο). Οι δυνάμεις του ΜΑΣ, μόνο, είχαν βάλει το θέμα.

Η ΔΑΠ πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε δελτίο Τύπου της, χωρίς ίχνος ντροπής γράφει ότι «σε μια εποχή που η οικονομική κρίση πλήττει συνεχώς την καθημερινότητα και ο χώρος της Παιδείας υποβαθμίζεται ραγδαία (...) οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα»! Μάλιστα, υποστηρίζει πως «είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ΚΣ της ΕΦΕΕ από το 1995» και πως «είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να έχει ένα από τα πιο ζωντανά φοιτητικά κινήματα στην Ευρώπη, αλλά να συνεχίζει να είναι η μοναδική χώρα χωρίς εκπρόσωπο των φοιτητών στις εξελίξεις»! Ταυτόχρονα, η ΠΑΣΠ στα ΤΕΙ θυμήθηκε κι αυτή να καλέσει τις παρατάξεις για επικύρωση αποτελεσμάτων των σπουδαστικών εκλογών και ορισμό αντιπροσώπων.

Δε θα μπούμε στον κόπο να θυμίσουμε αναλυτικά τα ακραία εκφυλιστικά φαινόμενα που εκτυλίχθηκαν πέρσι στις «προετοιμασίες» του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου. Θα θυμίσουμε, όμως, ότι μόνο οι δυνάμεις που συσπειρώνονται σήμερα στο ΜΑΣ έχουν κάνει αλλεπάλληλες προσπάθειες εδώ και 15 χρόνια για τη διεξαγωγή Πανσπουδαστικών Συνεδρίων. Οι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ θυμούνται το Πανσπουδαστικό Συνέδριο μόνο για τα μάτια των φοιτητών και προσπαθούν να το στήσουν μόνο όταν έχουν εξασφαλίσει τις... συναλλαγές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ