Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δεν παραιτούμαστε...

Παρ' όλα τα προβλήματα, οι μαθητές των ΤΕΕ δεν είναι διατεθειμένοι να παραιτηθούν από το δικαίωμα στη μόρφωση. Το σχολείο που οραματίζονται είναι τελείως διαφορετικό απ' αυτό που αναγκάζονται να φοιτούν. Το σχολείο όμως αυτό θα συνεχίζουν να το διεκδικούν, συντονισμένα και μαχητικά.

«Δεν παραιτούμαστε. Δεν είναι μόνο ότι αντιμετωπίζουμε καθημερινά προβλήματα, έχουμε και συγκεκριμένες προτάσεις. Λέμε ότι χρειαζόμαστε ένα σχολείο που να ικανοποιεί τις ανάγκες μας και τις ανάγκες της εποχής. Δε φτάνουν τα έξι ή εννέα χρόνια εκπαίδευσης, όπως ίσχυε για τους παππούδες και γονείς μας!», λέει η Κατερίνα. Επισημαίνει δε ότι «όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην τεχνολογία και την επιστήμη, χρειαζόμαστε δωδεκάχρονη εκπαίδευση που θα μας παρέχει σύγχρονες γνώσεις, που θα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στη ζωή μας. Τα παιδιά των ΤΕΕ δεν είναι παιδιά δεύτερης κατηγορίας. Εχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ανάγκες με όλους».

«Επειδή είμαστε μαθητές των ΤΕΕ και φοιτούμε σ' αυτά δε σημαίνει ότι παραιτούμαστε από το 12χρονο ενιαίο βασικό σχολείο. Θέλουμε περισσότερα», συμπληρώνει ο Νίκος και συνεχίζει: «Ο αγώνας είναι ανάγκη για μας τους μαθητές, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που θέλουμε να διεκδικήσουμε τόσα πολλά. Ηδη πήραμε απόφαση σαν Συντονιστικό την Τρίτη για μαθητική κινητοποίηση. Οι παραχωρήσεις που έγιναν από το Υπουργείο δε μας καλύπτουν. Πάγιο αίτημά μας είναι η κατάργηση των νόμων 2525/97 και 2640/98».

«Ολα τα μέσα που χρησιμοποιούν για να μας τρομοκρατήσουν, αλλά και αυτά που υποτίθεται ότι μας παραχωρεί ο υπουργός λόγω... καλής διάθεσης, δε μας πείθουν», τονίζει η Κατερίνα και υπογραμμίζει. «Μας φοβούνται. Το έδειξαν απ' την αρχή της χρονιάς με τις υποχωρήσεις που έκαναν, εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Οσο υπάρχουν προβλήματα και όσο μας αντιμετωπίζουν ως παιδιά β' κατηγορίας θα συνεχίζουμε τον αγώνα μας».

«Αυτή η κινητοποίηση είναι η τελευταία της χρονιάς και θα είναι το έναυσμα για πιο δυναμικό ξεκίνημα με την έναρξη της νέας χρονιάς», δίνει την υπόσχεση ο Νίκος.


Ανθή ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ