Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Ερχονται νέα «χαράτσια» στα εισιτήρια

Προγραμματισμένη η ...καθυστέρηση των φοιτητικών «πάσο»

Προμήνυμα νέων αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα και τον Πειραιά, αποτελεί η κωλυσιεργία του ΟΑΣΑ στην έκδοση των φοιτητικών «πάσο», τακτική που φαίνεται ότι θα ακολουθηθεί και απέναντι σε όλες τις άλλες κατηγορίες του πληθυσμού, που δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο, ενόψει των σχεδίων «ανασυγκρότησης» του Οργανισμού που έχει στα σκαριά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, επεξεργάζονται σχέδιο για τη συγκρότηση του «μητροπολιτικού φορέα» αστικών συγκοινωνιών που αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του έτους και σύμφωνα με αυτό θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η κάθετη μείωση της κρατικής επιδότησης στις συγκοινωνίες, με αντίστοιχη αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων.

Σε χτεσινές του δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας, ουσιαστικά ανήγγειλε τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και τη μείωση της κρατικής επιδότησης, ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι το κόστος του μειωμένου εισιτηρίου που δικαιούνται οι διάφορες κατηγορίες επιβατών (φοιτητές, στρατιωτικοί, άτομα με αναπηρία κ.λπ.), θα πρέπει να καταβάλλεται από το αντίστοιχο υπουργείο. Με βάση το παραπάνω πλαίσιο, πρόσθεσε ότι στο σχέδιο του υπουργείου θα αποσαφηνίζεται η σχέση του νέου φορέα που θα συσταθεί συνολικά με το κράτος στη βάση «συγκεκριμένων συμβολαίων».

Με βάση τα παραπάνω, ο ΟΑΣΑ στο άμεσο μέλλον θα λειτουργεί με ξεκάθαρα πλέον ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ενώ και με δεδομένη τη συνολικότερη πολιτική περικοπής κονδυλίων από τους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα ότι μια σειρά από εκπτώσεις που δικαιούνται διάφορες κατηγορίες του πληθυσμού, θα περικοπούν δραστικά, αν δεν καταργηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ