Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ «CLUB MED»
Συνέπεια της πολιτικής που θέλει εμπόρευμα την αναψυχή

Ανακοίνωση της ΝΕ Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Τις σχεδιαζόμενες απολύσεις του συνόλου του προσωπικού του ξενοδοχείου της στην Κω που προωθεί η πολυεθνική «CLUB MED», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «Η πολυεθνική "CLUB MED" που δραστηριοποιείται στο νησί της Κω προχωρά στις σχεδιασμένες από χρόνια απολύσεις των εργαζομένων, προφανώς γιατί εκεί που πάει να δραστηριοποιηθεί θα έχει περισσότερα κέρδη, δηλαδή θα υπάρχει μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Η επιχείρηση αυτή, αφού εκμεταλλεύτηκε τόσα χρόνια τους εργαζόμενους και το φυσικό πλούτο του νησιού, γιγάντωσε τα κέρδη της, αφού πήρε με τους νόμους του αστικού κράτους 12,5 εκατομμύρια ευρώ επιχορήγηση πετάει τώρα στο δρόμο της ανεργίας τους εργαζόμενους.

Αυτός είναι ο καπιταλισμός, αυτή είναι η ελεύθερη αγορά, αυτοί είναι οι νόμοι και οι αρχές της που στην προσπάθεια της μεγιστοποίησης του κέρδους καταστρέφουν τις ζωές και τα όνειρα των εργαζομένων και των οικογενειών τους».

Η ΝΕ του ΚΚΕ καλεί «τους εργαζόμενους του νησιού και συνολικά της περιοχής μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το τι εξουσία έχουμε, και ποιων τα συμφέροντα υπηρετεί. Να καταδικάσουν τους όψιμους "φίλους" τους , είτε αυτοί βρίσκονται στις κυβερνητικές καρέκλες είτε διεκδικούν την ψήφο τους στις επερχόμενες τοπικές εκλογές. Τους καλούμε με την πάλη και την ψήφο τους το Νοέμβρη να αποδυναμώσουν τις δυνάμεις που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς και τα απαραίτητα για το σύστημα συμπληρώματά τους, να συμπορευτούν με τις δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόσο για την Περιφέρεια όσο και για το Δήμο της Κω.

Η ΝΕ του ΚΚΕ καλεί σε αγώνα «για μια ανάπτυξη που στο επίκεντρό της θα έχει τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων, μέσα από μια εξουσία όπου οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες θα γίνουν λαϊκή περιουσία, όπου οι διακοπές για τους εργαζόμενους θα είναι δικαίωμα και όχι για όποιους έχουν την οικονομική δυνατότητα. Μόνο έτσι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα έχουν εξασφαλισμένη μόνιμη εργασία με δικαιώματα και μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ