Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Παιχνίδια και φόβοι

Σκηνή απ' την ταινία «Παιχνίδια μυαλού»
Σκηνή απ' την ταινία «Παιχνίδια μυαλού»
Την ταινία μυστηρίου, με τίτλο «Παιχνίδια μυαλού», σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα θα μεταδώσει σε πρώτη τηλεοπτική προβολή απόψε στις 23.45 το STAR.

Ο Μίλο Τιντλ και ο Αντριου Γουάικ προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους. Ο ένας είναι διάσημος συγγραφέας και ο άλλος άσημος ηθοποιός. Εχουν όμως ένα κοινό: Τη γυναίκα του Αντριου. Προκειμένου να γλιτώσει τα χρήματα της διατροφής, που θα έπρεπε να πληρώσει λόγω του διαζυγίου, ο Αντριου προτείνει στο Μίλο να «στήσει» μια ληστεία σπίτι του και στη συνέχεια να πουλήσει τα κλοπιμαία, ενώ ο ίδιος θα απαιτήσει αποζημίωση από την ασφαλιστική του. Η συμφωνία φαίνεται δίκαιη. Ομως το κάθε μέρος έχει άλλα στο μυαλό του και δε θα περάσει πολύς καιρός πριν ο εγωισμός και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους, ανατρέψει όλα τα δεδομένα...

Ο Κένεθ Μπράνα καταπιάνεται, για άλλη μια φορά, με τη σκηνοθεσία, βασιζόμενος στην ομώνυμη επιτυχημένη ταινία του 1972. Η διεκδίκηση μιας γυναίκας είναι, στην προκειμένη περίπτωση, μόνο η αφορμή για την αρχή ενός ανελέητου κυνηγητού, στο οποίο θέση έχει μόνο το μυαλό, η ταχύτητα και το παιχνίδι των εντυπώσεων. Τα «Παιχνίδια Μυαλού» είναι ελεύθερη μεταφορά στον κινηματογράφο του γνωστού και πολυπαιγμένου θεατρικού έργου του Αντονι Σάφερ «Σλουθ». Το έργο έχει ανέβει και στην Ελλάδα. Εμεινε στην ιστορία η παρουσίασή του από ένα θαυμάσιο ζευγάρι ηθοποιών, τον Δημήτρη Χορν και τον Αλέκο Αλεξανδράκη! Το «Sleuth» έχει ξαναγυριστεί και ταινία (1972). Σε εκείνη τη βερσιόν το κινηματογραφικό έργο ήταν εξαιρετικά κοντά στο θεατρικό, αφού το σενάριο είχε γράψει ο ίδιος ο θεατρικός συγγραφέας! Στη σημερινή βερσιόν έχει κρατηθεί ο κορμός, η πλοκή και τα ονόματα των ηρώων, αλλά έχουν αλλάξει οι διάλογοι, οι «καταστάσεις» και τα «απρόοπτα». Αυτές οι αλλαγές έχουν ιδιαίτερη αξία, γιατί έγιναν από ένα μεγάλο συγγραφέα, τον Χάρολντ Πίντερ!

Ο Μάικλ Κέιν, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην πρώτη ταινία ως Μίλο, εδώ έχει το ρόλο του απατημένου συζύγου Αντριου, ενώ ο Τζουντ Λο ενσαρκώνει τον Μίλο, ακόμα ένα ρόλο, μετά το Alfie, που είχε παίξει ο Κέιν στο παρελθόν.

«Φόβος ενστίκτου». Δικαστικό θρίλερ σε σκηνοθεσία Γκρέγκορι Χόμπλιτ.

Ο νεαρός Εριν Στάμπλερ κατηγορείται για τη δολοφονία ενός αρχιεπισκόπου στο Σικάγο και ο αριβίστας δικηγόρος Μάρτιν Βέιλ αναλαμβάνει την υπεράσπισή του, αποβλέποντας σε προσωπικά οφέλη από την τηλεοπτική κάλυψη της υπόθεσης. Η βοηθός εισαγγελέα Τζάνετ Βίναμπλ, πρώην κοπέλα του Μάρτιν, αναλαμβάνει την ποινική δίωξη του Εριν. Παρόλα αυτά, η υπόθεση του νεαρού αποδεικνύεται αρκετά πιο περίπλοκη απ' ό,τι αρχικά φαινόταν. Η διακεκριμένη ψυχολόγος Μόλι Αρινγκτον συμπεραίνει πως ο Εριν πάσχει από διχασμό προσωπικότητας... Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Λόρα Λίνεϊ, Εντουαρντ Νόρτον (STAR, 21.00)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φρανκενστάιν (2010-02-06 00:00:00.0)
Παιχνίδια μυαλού (2008-01-31 00:00:00.0)
Ιδιαίτερες σχέσεις (2003-10-02 00:00:00.0)
Ζωή από το παρελθόν (2003-09-28 00:00:00.0)
«Ακραίες καταστάσεις» ...στην εξοχή (2001-05-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1995-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ