Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΟΧΙ στην κατάχρηση εξουσίας

  Καταγγελία του σωματείου για την αλλαγή κατηγορητηρίου και την καταδίκη δύο συνδικαλιστριών του από Δικαστήριο της Ζακύνθου

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει τη δικαστική απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, που καταδίκασε σε τετράμηνη φυλάκιση την πρώην πρόεδρο Γεωργία Λιόλη και τη γενική γραμματέα του σωματείου Ιωάννα Παπαδάτου - για αδίκημα που δεν υπήρχε στο κατηγορητήριο - το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείων Ζακύνθου, με ανακοίνωσή του.

Οι δυο συνδικαλίστριες είχαν κληθεί να δικαστούν για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου και απόπειρα παράνομης βίας, αλλά η κατηγορία άλλαξε επιτόπου σε απειλή (του ιδιοκτήτη του Ξενοδοχείου Παρκ). Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων «όταν κατέρρευσε το κατηγορητήριο και αθωώθηκαν οι συνδικαλίστριες για τα "αδικήματα" που είχαν μηνυθεί από την εργοδοσία το Δικαστήριο άλλαξε το κατηγορητήριο, αφού όπως είπε ο πρόεδρος "το κατηγορητήριο γράφτηκε λάθος", ενέργεια που ανάγκασε τους συνηγόρους υπεράσπισης του Σωματείου να αποχωρήσουν από τη δίκη και όλα αυτά με την κάλυψη του Εισαγγελέα».

Συνεχίζοντας την κριτική το σωματείο επισημαίνει ότι «στην εποχή της αντιλαϊκής, αντεργατικής κυβερνητικής λαίλαπας, που έχει στόχο να υπηρετήσει την κερδοσκοπία και ασυδοσία του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, ένα πρωτοφανές δικαστικό πραξικόπημα στη Ζάκυνθο προσπαθεί να πλήξει το σωματείο μας».

Εδώ φαίνεται - συνεχίζει το σωματείο - πόσο θορυβημένοι είναι οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ζακύνθου, από την αγανάκτηση των εργαζομένων στον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν επιβάλει στο νησί και τις καταδίκες για τις παρανομίες τους, σ' όλες τις περιπτώσεις που έχουν φτάσει μέχρι σήμερα στα Δικαστήρια με τη στήριξη του Σωματείου.

«Βιάζονται να θωρακίσουν και δικαστικά την ασυδοσία τους, αφού πολιτικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους προσφέρει καθυστερημένα με νόμους αυτά που εφαρμόζουν από χρόνια», καταγγέλλει το σωματείο και συμπληρώνει ότι «η μήνυση ήταν πράξη εκδίκησης της συγκεκριμένης εργοδοσίας σε δικαστική απόφαση που κέρδισε πριν τρία χρόνια η Γραμματέας του Σωματείου σε παράνομη απόλυσή της».

Το σωματείο επισημαίνει ότι τέτοιες ενέργειες, αλλαγής εν ψυχρώ του κατηγορητηρίου, αποτελούν κατάχρηση εξουσίας και παραβίαση δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, «υπηρετούν το αντιδημοκρατικό, αυταρχικό οικοδόμημα της εξουσίας των πολυεθνικών και δε θα τ' αφήσουμε να περάσουν», σημειώνει το σωματείο.

Καταλήγοντας καλεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του νησιού να δυναμώσουν την πάλη τους μέσα από το ταξικό σωματείο τους μαζί με τους άλλους εργατοϋπαλλήλους, μέσα από το ΠΑΜΕ και ενάντια στις πουλημένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, να ανατρέψουν τα αντεργατικά και αντιλαϊκά τους σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ