Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Απροσδόκητη αύξηση σημείωσε τον Αύγουστο ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στη Βρετανία, επαναφέροντας έτσι τις ανησυχίες για επικείμενη επιδείνωση της αγοράς εργασίας με την έναρξη του προγράμματος λιτότητας της κυβέρνησης. Ο αριθμός των αιτήσεων αυξήθηκε κατά 2.300 από τον Ιούλιο, σε 1,47 εκατ., σηματοδοτώντας την πρώτη μηνιαία άνοδο από το Γενάρη, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας, ONS. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια πτώση του αριθμού αιτήσεων κατά 5.000.

ΕΥΡΩΠΗ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Οι πωλήσεις καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων σημείωσαν «σημαντική πτώση» τους καλοκαιρινούς μήνες, ανακοίνωσε σήμερα η Ενωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA). Οι πωλήσεις στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης - δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για την Κύπρο και τη Μάλτα - μειώθηκαν κατά 18,6% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ACEA, που δείχνουν πτώση με διψήφιο ποσοστό στις μεγάλες αγορές όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Βρετανία.

ΡΩΣΙΑ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η κυβέρνηση της Ρωσίας ευελπιστεί να αντλήσει κεφάλαια ύψους 50 δισ. δολαρίων σε χρονοδιάγραμμα πενταετίας με μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων κρατικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων ο πετρελαϊκός κολοσσός «Rosneft», το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας, η τράπεζα Sberbank, και η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα VTB. Πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στη Ρωσία μετά το «μεγάλο ξεπούλημα» της δεκαετίας του 1990.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ