Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΩ
Πολύπλευρη τροχοπέδη οι ελλείψεις σε προσωπικό

Υπάρχει καινούριο κτίριο, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει, καταγγέλλει το σωματείο των συνταξιούχων

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Κω, επισημαίνει σε υπόμνημά του προς τον νέο διοικητή του Ιδρύματος Ροβέρτο Σπυρόπουλο το Σωματείο Συνταξιούχων και Βοηθηματούχων ΙΚΑ Νήσου Κω και ζητεί άμεσες λύσεις.

Οπως υπογραμμίζει το σωματείο από το 2004 το ΙΚΑ έχει εγκατασταθεί σε ένα καινούριο κτίριο πλήρως εξοπλισμένο, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, αλλά δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσει. Το ακτινολογικό εργαστήριο είναι πλήρως εξοπλισμένο και σκουριάζει, γιατί οι ακτινολόγοι ελλείψει βοηθητικού παραϊατρικού προσωπικού εργάζονται στα προσωπικά τους ιατρεία. Και το μικροβιολογικό εργαστήριο, που επίσης είναι πλήρως εξοπλισμένο σκουριάζει γιατί δεν υπάρχει βοηθητικό προσωπικό. Ενώ έχουν υποβληθεί αιτήσεις πρόσληψης από τρεις μικροβιολόγους δεν έχουν προσληφθεί, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι και κυρίως οι συνταξιούχοι να ταλαιπωρούνται αφάνταστα, αφού στο νοσοκομείο παίρνουν ραντεβού μετά από δυο μήνες και όταν υπάρχει ανάγκη γρήγορης εξέτασης - γνωμάτευση αναγκάζονται να πληρώνουν στους ιδιώτες γιατρούς και να παίρνουν πίσω τα μισά. Επίσης, έληξε η σύμβαση της μοναδικής παιδιάτρου και δεν ανανεώνεται γιατί δεν προβλέπεται από το υπάρχον οργανόγραμμα που χρονολογείται από το 1950!

Οι συνταξιούχοι επισημαίνουν ότι οι ελλείψεις αυτές γίνονται ακόμα πιο σημαντικές με δεδομένο ότι τους έξι καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενούνται στο νησί χιλιάδες τουρίστες (750.000 αφίξεις). Και ζητούν άμεση πρόσληψη μικροβιολόγων και παιδιάτρου, στελέχωση με παραϊατρικό προσωπικό του ακτινολογικού και μικροβιολογικού εργαστηρίου με στόχο τη λειτουργία των εργαστηρίων του ΙΚΑ της Κω και την αλλαγή του οργανογράμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ